Koko valtakunnan juhlapäivän jälkeen arkiaamu keskellä viikkoa. Eilen en tehnyt mitään muuta järkevää kuin että korjasin tanssihuivin. Istuin TV:tä tuijottaen päivän ja illankin. Katsoin Tuntemattoman ja siinä samalla tein siis käsityöni. Linnan juhlat pitivät klo 19:stä alkaen nauliintuneena sohvan nurkkaan ja sitten vielä Järkäle - Veikko Sinisalon haastattelu. Kakkoselta olisi tullut Tastulan haastatteluohjelma ja ensin sukkuloin kahden viimeksi mainitun välillä kunnes päätin, että Sinisaloa katson. On siinä niin peräti rehellinen ja huumorintajuinen suomalainen mies. Yksi suurista suomalaisista.

Linnan juhlien alkaessa join kahvia ja sekö minut piti valveilla puoli neljään.... vai kissa, joka innostui juoksemaan spurtteja edestakaisin ja ylös-alas vai poika joka pelasi yöllä nettipelejä. Välillä luin kirjaa (aloitin Virpi Hämeen-Anttilan "Kolmastoista lapsi"), välillä pyöriskelin sängyssä. Kun lehti kolahti postiluukusta, nousin sitä lukemaan ja otin lasillisen sherryä.

Kun kännykkäkello pirisi seitsemältä, nousin kuitenkin virkeänä. Kun olin laittanut pojan koulutielle, kokeilin uudelleen nukahtamista, mutta ei siitä mitään tullut, kun olin jo oikeasti herännyt. Nousin ylös, join lisää kahvia ja tein tuntiopettajan kirjallisia töitä puolisentoista tuntia.

Kohta lähden bussilla kaupunkiin. Tytär tulee vauvelinsa kanssa sinne. Menemme vähän shoppailemaan ja ajattelin pysäyttää hänet johonkin kahvilaan keskustelemaan.