Nyt on veneen käynnistys kunnossa. Insinööriveli ja mies tulivat samaan lopputoteamukseen kuin nuorempi Poika jo viikko sitten, että vika on lukkopesässä. Mies kauppoja koluttuaan löysi vihdoinkin oikeanlaisen lukkopesän ja silläpä hehku ja käynnistys taas toimivat. Minä en tänään kerennyt edes rantaan, kun olin yliopistolla väitöstilaisuudessa.

Olli Jalosen väitöskirjan nimi on "Hitaasti kudotut nopeat hetket" Alaotsikkona on "Kirjoittamisen assosiaatiosta 1900-luvun suomalaisessa proosassa". Vastaväittäjänä toimi toinen Finlandia-palkinnon saanut kirjailija Markku Envall. Tilaisuus oli varsin värikäs ja elävä. Valitettavasti väitöskirjoja sieltä ei voinut ostaa. Toivon, että voin sen ostaa myöhemmin jostain. Tilaisuus herätti kyllä mielenkiinnon sen lukemiseen. Assosiaatio kirjoittamisen työvälineenä on hyvin ymmärrettävä ja oikean tuntuinen oivallus. Ilman assosiaatiota ei ylipäänsä voi tuottaa kaunokirjallista tekstiä. Sitä alkaa ajatella myös omaa kirjoittamistaan tämän kautta ja onko minulla assosiaatio käytössä.

Vielä menen illalla klo 20 alkavaan kansainväliseen voimistelunäytökseen ja huomenna kirjoittajapiirin tapaamiseen puutarhajuhlien merkeissä. Hieno viikonloppu kaiken kaikkiaan, kun sääkin on niin komea.