Joskus aikojen alussa, kun olen alkanut atk-opiskelut vapaaehtoisena aineena kauppaopistossa, ei kotimirkoista voitu edes unelmoida. Koneet olivat isoja, koko huoneen kokoisia ja opiskeluaikana en nähnyt niistäkään kuin kuvia. Sinä päivänä, kun kauppaopistoluokka vieraili tehtaassa tietokonetta katsomassa, olin pois, ehkä sairaana tai muuten. Opiskelimme koodausta, tutustuimme reikäkortteihin yms.
Seuraavan kerran törmäsin tietojen käsittelyyn vuosia myöhemmin työllistämiskoulutuksessa, kun pääsin atk-sovellusneuvoja kurssille. Silloinkaan ei opiskelijoilla ollut vielä käytössä kuin tyhmiä päätteitä. Opiskelimme mm. dos-järjestelmää, koodausta ja työkaluohjelmia. Tuon kurssin jälkeen hankin kotiin ensimmäisen mikroni.

Tänä päivänä yritin lisätä tähän sivustooni juustokeiton ohjetta. Aina meni pieleen. Vaikka kuinka luin Vuodatuksen ohjeita, miten se tehdään, ei onnistunut. Laatikkolinkki heitti aina edelliseen ruokaohjeeseen. Avasin koodinäkymänkin, mutta en muka ymmärtänyt mitään.

Sitten aloin lukea koodirivejä ajatuksella. Poistin mielestäni ylimääräisiä rivejä. Ja vau - sain ohjeen toimimaan. Vieläköhän se toimii???

Tämä kirjoitus piti laittaa ärsytys/suuttumus kategoriaan, koska minua todella ärsytti, etten saanut ohjetta toimimaan. Lopultahan se onnistui ja suuttumuskin katosi. Voin kuitenkin laittaa tämän, mihin suunnittelinkin, koska se toinen ohje, joka piti lisätä, jää vielä laittamatta. Tuo tohelointi kesti liian kauan enkä enää kerkiä.

Kokeilkaa juustokeittoa, se on hyvää.