Pitkän pimeän jälkeen kevään aurinko lohduttaa, mutta myös ahdistaa.

Kärpäset ovat jo heränneet
auringon lämpöön. Ne surraavat ikkunalasissa. Jokaisesta tassunpainalluksesta jää jälki ikkunaan. Yritän lukea aamun lehteä ja juoda kahviani, mutta kärpästen ääni täyttää huoneen ja pääni. Suunnittelen otusten murhaamista taitellulla aamuaviisilla.

Ilmeisesti ne oivaltavat ajatukseni ja kuin yhteisestä sopimuksesta ne suuntaavat lentonsa minua kohti kuin pienen pienet taistelukopterit. En ennätä päätäni kääntää, kun ne ovat kasvoillani ja rinnuksillani. Ne tassuttelevat tahmaisilla tassuillaan kaulallani ja poskillani. Ne tunkeutuvat silmiini ja imevät kyynelnestettä silmäkulmista. Aina kun saan yhden riipaistua pois, toinen tulee tilalle ja kun saan sen hätisteltyä, ensimmäinen on kimpussani. Käyn lattialle makaamaan ja suljen silmäni. Potkin ja huidon - niitä on varmaan sata. Ne pudottavat siipensä ja ryömivät hiuksiini. Revin tukkaani, kun tunnen niiden kuopivan päänahkaani.

Avaan silmäni ja unohdan hetkeksi epämukavan oloni, kun huomaan, että kasvojeni yläpuolella laskeutuu musta hämähäkki. En ennätä kauan ihailla sen peräpäästä lähtevän langan kimallusta, kun kierähdän pois sen alta ja pomppaan ylös. Kiskaisen siivouskomerosta lattiaharjan ja alan huitoa otusta. Se tarttuu harjaan ja lähtee kapuamaan harjanvartta pitkin kättäni kohti. Kirkaisen, juoksen parvekkeelle ja heitän harjan alas kuudennesta kerroksesta.

Muistan, kuinka professoriksi aikova poikani kokeili parvekkeella, syttyykö pienoismallien rakentamisessa käytettävä lakkabensiini palamaan. Pullo leimahti tuleen ja poika heitti sen parvekkeelta. Alakerran hermoheikko nainen luuli, että yritämme räjäyttää talon pullopommilla ja hälytti hallituksen paikalle.

En saa millään kärpäsiä kiinni päänahastani. Juoksen kylpyhuoneeseen. Kun sytytän valot, huomaan lattian rajasta vilistävän pieni läpinäkyviä eliöitä viemäriin. Avaan suihkun ja lasken niiden päälle vettä. Painan pääni alaspäin ja suihkutan päätäni kovimmalla paineella. Kärpäset kopsahtavat lattialle yksi kerrallaan, ne räpistelevät vielä lattialla ja huuhdon ne viemäriin.
Riisun märät vaatteeni. Pesen hiukset kolmeen kertaan, raavin päätä. Pukeudun kylpytakkiin ja menen jatkamaan keskeytynyttä kahvin juontiani märät hiukset kampaamattomina.