Iskiashermo on kipuillut kuukauden verran niin pahasti, että se on häirinnyt nukkumista. Siihen löytyi parannuskeino särkylääkkeestä. Kipu ilmeni eniten juuri maatessa ja myös silloin, jos istuin pitkään (esim. telkkaria katsoessa) Tai siis oletin sen olevan iskiaskipua.... Oletus syntyi siitä, kun herkkänä kuuntelin muiden vastaavia ongelmia. Kun jossakin paikassa on kipua, sitä alkaa arastella ja koko oleminen muuttuu hankalaksi. Lähialueen lihakset alkavat kireytyä eikä minkäänlaisella venyttelyllä enää saa toivottua tulosta.

Ystävähierojalta pyysin apua lihasten rentouttamiseen. Hän sanoi, että olisi paras mennä ensin lääkäriin. Parin viikon odotuksen jälkeen pääsin eilen vastaanotolle. Minulla on pätevä ja tunnollinen omalääkäri, joka on aina ottanut valitukseni todesta. Tänä vuonna kävin vasta toisen kerran vastaanotolla, niin että en minä alvariinsa siellä ramppaa.

Lääkäri tutki nivelet sekä iskiaksen ja lihakset. Hän löysi lihaksen, jossa ei veri enää kierrä. Tämä lihas, jonka nimeä en tiedä, kulkee reiden sisällä ja painaa kireänä iskiashermoa. Sain hoito-ohjeet: aamuin illoin määrätynlainen venyttely ja kylmäpakkaus lihakselle. Hän ehdotti taukoa työssäni - sitä en luvannut! Hän sanoi, että jos nämä eivät auta, niin hän voi antaa kortisoonipiikin, joka on juuri tällaiseen vaivaan sopiva.

Otan vähän kevyemmin tunneilla. Hassu juttu muuten: tanssiessa en tunne kipua!