Iltasanomien Digitohtorin ohjeet ratkaisivat monta avointa kysymystä, joihin en ohjekirjasta löytänyt vastausta. Luin monta, monta digitohtorin vastausta. Siinäpä vasta selkeäsanainen tohtori. Ei mitään kapulakieltä. Kannattaa käydä katsomassa, jos joku asia vaivaa.

Siis: yhdellä perusdigiboksilla ei voi tallentaa yhtä ja katsoa toista kanavaa. Minulle se onnistui rf-kaapelin avulla analogista väylää pitkin. Tämä taas aiheutti minulle harhaluulon, että se olisi mahdollista - siis se, että katsoo yhtä ja nauhoittaa toista. Eilen illalla tai siis yöllä klo 1 vielä kipuilin laitteen kanssa ja pääsin siihen ratkaisuun, että pitäisi olla kaksi antennipaikkaa digiboksissa tai kaksi digiboksia, jotta e.m. toiminto olisi mahdollista. Ihan järkeilyn ja kokeilun kautta päädyin lopulta samaan, minkä voin lukea myös noista digitohtorin vastauksista. Lisähankintoja en nyt kuitenkaan aio tehdä, mutta varmaan niitä laitteita tulee katseltua kaupoista, kun käyn muutenkin vaikka Gigantissa.

Perustoiminto, jota laitteelta halusin, kuitenkin toimii: videonauhalta dvd-levylle tallennus. Vielä kun keksisi, miten saisi kopiosuojauksen pois ostovideonauhoista. Netistä löytämieni vastausten perusteella sellainen ei ole mahdollista. Ikuisena epäilijänä, olen kuitenkin varma, että sellainenkin on keksitty. Kun vaan löytäisin jostain vastauksen. Haluaisin tallentaa kalliit tanssiopetus- ja näytösvideot dvd:eille ennenkuin VHS-nauhat ovat lopullisesti mennyttä.