Silloin kun se sovittiin, niin ei tuntunut yhtään huonolta ajatukselta pitää harjoitukset Vappuaattona. Etenkin, kun sovittiin, että juhlistetaan aattoa kuohuviinillä harjoitusten päätteeksi.

Nyt paistaa aurinko, linnut livertävät. Lähtisin paljon mieluummin vaikka lenkkipolulle kameran kanssa kuin kaupunkiin harjoitussalille. En osaa tarttua edes jokavuotisiin ruokapuuhiin, Vapuksi olen yleensä tehnyt perunasalaatin ja munkkejakin olen paistanut. Nyt tämä keskellä päivää kaupunkiin meno sotkee koko päivän.

On tämän vuotinen Vappu muutenkin keskellä tapahtumia. Eilen oli yhden opiston kevätjuhla, jossa esiintyi myös yksi ohjaamani ryhmä. Juhlan jälkeen opisto tarjosi illallisen ja sitten jatkettiin iltaa pienemmällä porukalla puoleen yöhön. Toissailtana oltiin venäjän kieliryhmän kanssa illallisella.

Lauantaina, heti huomisen Vappupäivän jälkeen, pidän näytöksen, jossa on 1,5 tunnin ohjelma. Ohjaamani ryhmät esiintyvät (+lisäksi kollegan pari ryhmää) Koko lauantai meneekin tässä näytöstouhussa, koska ennen näytöstä pidetään kenraaliharjoitus lavalla.

Taidan pitää lepopäivän huomenna ja jättää Vappuhulinat väliin. Tänään menen ehkä tyttären poikia hoitamaan, jos tytär keksii jonkun kivan menomestan.