Ihanaa, että Irwikissi otti mustavalkokuvahaasteen hoidettavakseen. Näitä on kiva tehdä.

Tällä kertaa en päässyt eroon ensimmäisestä ajatuksestani. Aioin kuvata aapisen ensimmäisen sivun. Jollakulla oli haastevastauksena A-kirjaimen kuva ja siitähän aapinenkin alkaa. Sitten muistin erään vanhan mustavalkoisen valokuvan, jossa ollaan lukemisen alussa.

3-vuotias Pantteri on saanut Aapisen (käärepaperikin on vielä lattialla). Siitä se kaikki alkoi: Aapisesta. Suoraan lukemaan Pantteri oppi 4,5-vuotiaana. Hän olisi joka päivä halunnut käyttää uutta taitoaan ja lukea ääneen toisille lapsille, mutta kun eivät ne suostuneet istumaan paikallaan ja kuuntelemaan, vaikka Pantteri kuinka komensi.

Tuohon aikaan ei ehkä ollut kovin yleistä, että lapsi oppi lukemaan ennen kouluun menoa. Pantterin taito tuli esiin, kun koulussa laulettiin virsiä. Eihän Pantterilla mitään kummoista sävelkorvaa ollut, mutta kova ääni kuten isälläänkin. Opettaja kysyi:"Osaatko sinä kaikki virret ulkoa". "En kun minä luen". Kummajaisena Pantteria sitten esiteltiin muille koulun aikuisille. Opettaja vei jopa Pantterin kotiinsa koulun  yläkertaan lukemaan isolle joukolle ihmisiä.

Mielenkiintoista tässä kuvassa on myös Pantterin nukkumapaikka: hetekan alalaatikko. Kuvan on ottanut Pantterin isä vuonna 1948.