Päivällä satoi rättejä. Läksin tomerasti ulos aikomuksenani viedä kesäauto katsastukseen (on siinä talvirenkaat). Ensin heittelin auton päältä kymmenen senttiä nuoskalunta maahan lauleskellen. Toivoin, että auto käynnistyy, akun kanssa kun on ollut murheita. Kuljettajan puoleinen ovi ei auennut. Lukko on ollut rempallaan jo kauan, mutta nyt ihan yht'äkkiä se ei toiminut enää ollenkaan. Repsikan puolelta kömmin sisään ja se toinenkin ovi aukesi kyllä sisältäpäin.

Päättelin, että ei ne katsastuksesta läpi päästä, kun en edes pääse autoon sisälle. Yritin kyllä keksiä, mutta epäilin, että en pysty katsastusmiestä hämäämään. Päätin, että jos auto käynnistyy, ajan suoraan Työttömien autopajalle. 

Ei niillä työttömillä oikeastaan olisi ollut aikaa minun autolleni, mutta työnjohtaja kuitenkin kiristi ruuvit siitä irtonaisesta lukosta. Lisäksi sain ohjeet mistä ostan uuden lukon ja huomenna lupasivat sen asentaa. Kun tulin takaisin kotiin käytyäni ensin ostamassa kaksi led-palloa, joista kirjoitan myöhemmin, niin huomasin parkkipaikalla, että ruuvien kiristys oli korjannut lukon ja ovi toimi ihan hyvin. Vien siis auton huomenna katsastukseen ja sitten katson, onko minulla rohkeutta laittaa sitä seisontaan. Se kun on kesäautoksi ostettu.

Niistä led-palloista: teemme pikkujoulutanssin, jossa pidämme värejä vaihtavia led-palloja käsissä. Musiikki on uzbekistanilaista ja hyvin mystistä. Levyn ostin puolitoista vuotta sitten Pietarista. Ryhmässä on ehkä kymmenen tanssijaa. Olemme ihan innoissamme - tai ainakin minä olen. Teemme improvisoidun jutun - ei tässä koreografioita ennätä opetella, kun on kahtena sunnuntaina enää harkat.

Hyvää illan jatkoa!