On ihan pakko vuodattaa pari riviä, vaikkei kerkeiskään. Bussiin pitää taas ennättää klo 9.15. Ja kotiin tulen illalla vasta 20.30 jälkeen - tai jos käyn kaljoilla vasta 21:n jälkeen. Viime maanantaina teki mieli mennä kaljoille, mutta tulin suoraan kotiin. Enkä ehkä mene nytkään, mutta onhan se aika erikoista, että jo nyt aamulla asia juolahti mieleen.

Se mistä kirjoittamani piti oli, että yhdistyksemme lehden oikoluku lankesi kokonaisuudessaan minulle, kun päätoimittaja oli kuntoremontissa viikonlopun. Ihan oma-aloitteisesti tehtävän otin vastaan - ei siinä mitään. Lehden tekemisessä tuli vaan niin pirun kiire loppuvaiheessa. Ensi alkuun näytti siltä, että materiaalia ei saada millään kasaan, kun kukaan ei kirjoittanut edes niitä artikkeleita, joista oli sovittu. Deadlinen lähestyessä kirjoituksia alkoi tulla tuutin täydeltä ja kirjoitukset olivat pitkiä. Niitä sitten päätoimittajan kanssa muokkasimme ja luimme, valitsimme valokuvia, suunnittelimme lehden sisällön jne. jne. Mitä asiaan kuuluu. Sähköpostit lentelivät. Vain yhden viiden tunnin palaverin pidimme yhdessä.

Lehden taittaja on toisella paikkakunnalla ja materiaali kulkee sähköpostilla. Se tuntui hankalalta, kun olen tottunut menemään henk.kohtaiseen palaveriin taittovaiheessa. Printteristäni loppui muste eilen, kun lehti kokonaisuudessaan vihdoin oli pamahtanut postiluukkuuni (email). Minä olen niin vanhanaikainen, että lehti pitää nähdä printattuna - ei se ole kuvaruudulla samanlainen...
Yömyöhään eilen sitten töitteni jälkeen oikoluin, palautin taittajalle korjaustoivomuksin ja tänä aamuna oli postissa vielä viimeiset kolme sivua ja niihinkin tuli korjauksia.

Vuodatuksen syy on kuitenkin enimmäkseen se, että olen väsynyt jo aamusta. Harkitsin jopa harrastuksien jättämistä tänään, ryhmiäkin kun on aamulla ja illalla. Päättelin kuitenkin, että muissa maailmoissa oleminen muutaman tunnin on enemmänkin virkistävää kuin rasittavaa ja menen harrastuksiini: venäjäntunnille ja digikuvauskurssille.

Virkeämpää alkuviikkoa teille rakkaat blogiystävät.
HOHHOIJAA (haukottelee)