Rouvan ihmeelliset uniseikkailut saivat äkkinäisen lopun, kun herätyskello alkoi piristä. Vielä unessaan rouva ihmetteli, miten kello voi soida. Rouva hamuili puhelimen käteensä - nykyaikaisen herättäjän. Kello oli 6.45. Mitä ihmettä? Älytön aika herätä lomalla.

Juuri kun rouva oli painamaisillaan päänsä takaisin tyynylle, hän muisti:"Saappi piti viedä korjaamolle".
Iltaiset valkoviinit maistuivat suussa ja olo oli nuutunut. Norja-Suomi ottelun tulostakaan ei löytynyt lehdestä. Hän oli simahtanut noin kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua.

Rouvan idänpuoleisissa ikkunoissa oli kirkas ja lämmin auringonpaiste. "Pihalla on varmaan lämmintä", hän ajatteli.  Mittarin kiinnitys oli ikkunoiden pesun jäljiltä jäänyt tekemättä. Rouva pukeutui kesäasuun; vaaleat housut, lyhythihainen pusero, otti sentään velouritakin hartioille.

Ulkona paljastui totuus, yöllä oli ollut pakkasta. Sää oli vieläkin mielettömän kylmä. Vaatteiden vaihtoon ei ollut enää aikaa.

Saappi jäi korjaamolle ja rouva lähti etsimään bussipysäkkiä. Viidentoista minuutin reippaan kävelyn jälkeen sopiva pysäkki löytyi ja rouva pääsi kylmästä väristen lämpimään bussiin. Kun hän tuli kotiin, hän sulki parvekkeen oven ja kaikki ikkunat ja paleli vielä pitkään.

Viiden tunnin kuluttua, juuri kun rouva ajatteli käydä päivälevolle, hän sai puhelinsoiton korjaamolta: "Saappi on nyt valmis"  Maksaa 192 euroa!
"Mitähän se uusintakatsastus maksaa?"