"Kun on tyhmä pää niin kärsii koko ruumis." sanoi työnjohtaja Viitanen ennen. Sepä tuli mieleeni, kun yritin nauhoittaa uudella hienolla joululahjaksi itselleni ostamallani dvd/video-nauhurilla.

Luin ohjekirjaa, ainakin yritin lukea. Se on niin pientä pränttiä enkä millään jaksanut lukea sitä kokonaan. Halusin vain kokeilla, miten toimii nauhoitus videolta dvd:lle. Kauppias myi minulle levyjä, sanoi, että nämä ovat hyviä - 10 kpl maksoi parikymppiä. Avasin yhden muoveistansa, dvd-laite sylki sen pihalle. Yritin uudestaan ja taas uudestaan. Laite valitti, ettei levy käy. Avasin uuden yksittäismuovitetun levyn ja sama juttu: levy ei käy. Luin ohjekirjaa. Sanottiin, että kun load-toiminto on loppu, pitää painaa menu. Minä tarkkana tyttönä kyttään, että se loppuu ja naksutan menua. Sama tulos: levy ei käy.

Meillä oli ennestään toisen merkkisiä levyjä ja sellaisen dvd-laite hyväksyi. No fiksu poikani sanoi, että laitteessa pitää olla miinus-levyjä eikä plussia. "Katso nyt, tässä lukee dvd -r ja siinä sun levyssä lukee dvd +r"

Voi pyhä yksinkertaisuus, olin minä tästä plussasta ja miinuksesta joskus kuullut.

Ohjekirjan mukaan nauhoitus ei paljon aivosoluja vaadi. Levyt vaan sisään ja sitten stop, kun haluaa lopettaa. Näin tein sen miinus-levyn kanssa. STOP. Otin videonauhan pois ja dvd:n pois. Laitoin vastanauhoitetun dvd:n uudelleen laitteeseen. "Levy ei käy". Voi perhana. Aloin taas lukea ohjekirjaa. Jossain sanottiin, että pitää viimeistellä, mutta siinä kohtaa ei sanottu, kuinka se tehdään. Enkä löytänyt sitä muualtakaan ohjekirjasta.

Yksi levy siis pilalla! Laitoin uudelleen nauhoituksen käyntiin toiselle miinus-levylle. Aloin etsiä, mistä löytyisi viimeistely ja löytyihän se sieltä menusta.

En ennättänyt edes Emmerdalen ratkaisun hetkiä katsoa, kun viimeistelin ja odotin levyn valmistumista. Sen verran kurkkasin, että nauhoittamallani dvd.llä oli tallennettua tavaraa.

Tallennettavaa materiaalia oli toista tuntia ja kun nauhoitus tapahtui reaaliajassa eikä sitä voi nopeuttaa, niin koko päivähän siinä meni. Välillä yritin koota ajatuksiani ja papereitani Kelaa ja työttömyyskassaa varten. Kelaa varten sairaslomasta (viimeinen palautuspäivä tänään) ja työttömyyskassaa varten joulun työttömyysajasta.