Kävin eilen katsomassa Applen Macbookia. Sain 1,5 tunnin perehdytyksen, myyjällä ei ollut mitään kiirettä. Macbook on vaikuttava tapaus. Kaunis kone, kaunis kuva. Toimiva. Äänetön. Macin maailma on vain niin erilainen kuin Windows-maailma. Vieläkö minä sellaisen haluaisin oppia. Oppimiskykyäni en epäile ollenkaan  Olenhan aloittanut ms-dosilla, sitten siirtynyt Windowsiin ja nyt tulisi tämä Mac. Kiinnostaa kyllä aivan hirveän paljon, täytyy myöntää.

Hinta/laatusuhde on tietysti huomioitava tietokoneostoksessa. Nythän saa Windows-Vista kannettavia 500-700 eurolla, tämän aamun lehdessäkin on Acer hintaan 599. Isompi näyttö, enempi levytilaa kuin tuossa Macbookissa.

Vaikuttaa siltä, että ihmiset, jotka ovat alkaneet käyttää Macia, eivät enää siirry takaisin Windowsiin. Sitäpaitsi Vistan ongelmiin en haluaisi tutustua. Ja kaikki Windows koneet on nykyään Vistaa.

Soitin tänään Applen-nimiin vannovalle atk-tukihenkilölleni. Hän kertoo minulle tosiasioita molemmista, ei ole mikään intoilija, vaan jättää kaiken minun päätettäväkseni. Hän on kuitenkin luvannut tukea mahdollista Apple-hankintaani alkuopetuksella.

Onko teillä kokemuksia Windows/Mac. Olisi kiva kuulla niistä.