Sana-lehden lukijaäänestyksessä Suomen itsenäisyyden ajan tärkeimmäksi hengelliseksi vaikuttajaksi oli äänestetty köyhien itsenäisyyspäiväjuhlan järjestäjänä valtakunnan kuuluisuuteen noussut Veikko Hursti. Toki hänen elämäntyönsä oli paljon monipuolisempaa, mutta jonkinlainen julkkis hänestä tuli noiden juhlien myötä.

Toiseksi tärkeimmäksi vaikuttajaksi äänestettiin Anna-Maija Raittila. Raittila on tullut tunnetuksi mm. virsikirjauudistuksen myötä ja hengellisenä runoilijana. Hänet tunnetaan myös hiljaisuuden retriittien vetäjänä ja toiminnastaan Sinapinsiemen ry:ssä ja Omenapuukylässä.

Anna-Maija Raittila oli minun kirkkohistorian opettajani. Opettajapersoonana hän on ollut mieleenpainuvimpia. Hän oli hyvin lämmin, sydämellinen ja vaatimaton ihminen ja hiljainen. Hän sai persoonallaan luokan rauhoittumaan ilman huutamista ja komentamista.

En ollut mikään innokas kirkkohistorian enkä muunkaan historian opiskelija. Halusin kuitenkin tehdä vaikutuksen ja lunttasin kirkkohistorian kokeessa. Sen seurauksena sain hyvän numeron kokeesta, muistaakseni 9 ½. Kokeita palauttaessa Anna-Maija nosti esille jonkun minun hyvän vastaukseni ja minä halusin käpertyä pulpetin alle. Hyvä numero seurasi minua todistukseenkin. Ja syyllisyys monet vuodet.

Äänestyksessä tuli kolmanneksi Niilo Yli-Vainio.Mielenkiintoista on myös runoilija Anna-Mari Kaskisen hyvä sijoitus äänestyksessä.