Opetukset alkoivat maanantaina. Harmillisen vähän porukkaa on ollut parissa ryhmässä. Vähän ottaa päähän, kun sijainen on kaupannut sijaisuuden ohessa omia ryhmiään, jotka ovat toisessa opistossa. Sen kertoivat eräät opiskelijat. Kovaa on kilpailu meidänkin alallamme. Enpä taida pyytää häntä enää sijaisuuksiani tekemään.

Eilen oli ihan ihmeellinen tilanne, kun avasin cd-kotelon eikä opetuslevyä ollutkaan mukana. Se oli jäänyt kotisoittimeen, kun ennen tunnille lähtöä kertailin koreografiaa. Vähän siinä ihmeteltiin opiskelijoiden kanssa, mitä tehtäisiin. Yksi sanoi, että voitaisiinko pitää toisella kertaa tämä tunti. Sehän ei onnistu kyllä millään.

Kerran aikaisemmin yhdessä toisessa ryhmässä kävi niin, että unohdin cd-soittimen kotiin. Silloin minulla oli mukana zillit: Soittelin zillejä ja mentiin tunti ihan sujuvasti. Eilen ei ollut mukana minkäänlaista muuta soitinta kuin cd-soitin.

Aloimme mennä kuivaharjoitteluna harjoituksen kohteena olevaa koreografiaa. Olin suunnitellutkin, että uusi osio opetellaan ensin ilman musiikkia niinkuin minun ryhmissäni usein tehdään. Silloin käydään tekniikkaa tarkasti läpi eikä oteta musiikkia ennenkuin kuviot on selvät. Jotain rytmilevyä saatan käyttää tuossa harjoitteluvaiheessa.

Menimme sitten koko tanssia ilman musiikkia, välillä annoin käsilläni rytmiä, välillä yritin hyräillä biisiä, mutta en oikein saanut sitä päähäni, vaikka sanat olivat käytössä.

Innostuttiin kuivaharjoittelusta niin paljon, että menimme kaksi muutakin tanssia ilman musiikkia.