Onhan se ihan mukavaa, kun on saanut vauvan takaisin. Mutta tällaisina hetkinä, kun herää kesken unien suuren vauvan kolistellessa astioita keittiössä, se ei enää olekaan ihan niin mukavaa. En ymmärrä kuinka se saa niin paljon meteliä aikaan, sen käsistä taitavat tavaratkin tippua ihan holtittomasti, se laskee vettä täydellä paineella ja paukauttaa mikron ovea.

Usein laitan jo illalla korvatulpat, mutta nyt niitä ei ollut ja heräsin klo 2 meteliin. Nukahdin kai pieneksi hetkeksi. Sitten se romisteli parvekkeelle tupakalle ja havahduin uudelleen. Kohta jo alkoivat kaiken maailman murheet pyöriä mielessä ja ihan pakko oli nousta ylös.

Pian on kaksi tuntia mennyt, sen tiedän unen uudelleen tulon vaativan. Saanhan aamulla kyllä nukkua, että ei tästä niin isoa haittaa ole.

---

Poika oli omillaan, asui vuokrakämpässä kaverin kanssa, hänellä oli vakituinen toistaiseksi voimassa oleva työpaikka. Sitten alkoi alamäki. Äkkiarvaamatta hän oli vailla työtä, vailla asuntoa. Pakko oli tulla takaisin kotiin. Pitkiä aikoja hän on ollut toisessa kaupungissa työttömän tyttökaverin luona, lähtee sinne taas tänään.

Ei se paljon lohduta, että hänellä on kohtalotovereita pilvin pimein. Nuorille tämä lama on paha. Pojankin työpaikasta lähtivät ensin viimeksi tulleet nuorimmat, nythän se firma on jo sanonut irti vanhemmatkin työntekijät.

Minulta loppuivat työt silloin, kun tuli 90-luvun lama, kenkäteollisuus ajettiin alas jo 80-luvun puolella. Nyt tämä kouraisee omia lapsia. Voi surkeus tätä köyhyyttä.

---

Tytär soitti illalla myöhään, että heidän talojensa hissiremontti on alkanut A-portaasta ja hissi on pois käytöstä 2 kk. Seuraavaksi B-portaan hissi tietysti. Tytär asuu kahden pikkuisen kanssa viidennessä kerroksessa. Toista joutuu vielä kantamaan ylös. Hän sanoi, ettei pysty sitten edes kaupassa käymään. Mummolla ja vaarilla on taas hommia!

---

Purkillinen viiliä inkiväärin ja sokerin kera. Iso kupillinen hunninkavettä ja nukkumaan.