Tämä viikko on monien ohjaamieni ryhmien viimeinen opetusviikko. Perjantaina 13. päivä - mikä huonoenteinen päivä se onkaan - esiintyvät ryhmäni nousevat lavalle harjoitusnäytökseen, jota yleisö pääsee seuraamaan ilmaiseksi. Yksitoista ohjaamaani esitystä. Lisäksi kollegani neljä ryhmää ovat samassa harjoitusnäytöksessä. Joten viisitoista tanssia on näyttämöllä perjantaina. Aikaisempina vuosina katsojiakin on ollut ihan mukavasti. Meillä on valo- ja äänimies sekä yleisö - aivan oikea näytös se siinä mielessä on esiintyjille. Asut ovat ensimmäistä kertaa käytössä, jotkut ovat ahertaneet kaksi- kolmekin uutta pukua tänä keväänä.

Ensi viikon lauantaina 21.4. on sitten iso näytös, johon tämä perjantainen on ryhmieni kenraali. Isossa näytöksessä on esityksiä kolmen tunnin verran, tämä minun ja kollegani kestää reilun tunnin.

Töitä on tehty kovasti, mutta silti aina harjoitukset jäävät kesken. Tansseja voisi hioa loputtomiin ja usein ne saavatkin viimeisen silauksensa vasta vuodenkin päästä. Niinhän se on omienkin esitystanssien kanssa. Näytöksessä usein tanssit ovat vielä raakileita ja kun niitä kauemmin esittää, ne saavat syvemmän sisällön, kun liikekieli on lihaksissa.