Nyt on liikkeellä sellainen meemi, että pitää kuvailla kirjoitusympäristöään. Sain haasteen tähän meemiin Liisalta. Pidän tästä haasteesta, koska tämä on kirjallinen.

Minun kirjoitusympäristöni on kaaos. Voisin tietysti vähän siistiä ympäristöä ja kertoa siitä ilman pölyjä, paperikasoja, epämääräisiä tavararöykkiöitä yms. ettehän te kuitenkaan näe tätä.

Istun selin ikkunaan. Kirkkaina päivinä lasken verhot, ettei näyttöön tule liikaa valoa. Tänään ei ole sellainen päivä. Työpöytänä on tyttären vanha koulupöytä, jonka sivulaatikot ovat edelleen täynnä hänen tavaroitaan. Tämä on sellainen vaatimaton valkoinen lastulevypöytä, kulunutkin jo ja keikkuva.

Pöytälevyn alla vasemmalla on kaksi hyllyä. Alemmalla hyllyllä on puhelinluetteloita, postinumeroluettelo ja kosmetiikkafirman jäsenkirjeitä, ylemmällä hyllyllä on valokuvakuoria entisiltä ajoilta, kun ei vielä ollut digikameraa. Kuvat ovat kuorissa edelleen. Hyllyjen alla lattialla on kaksi lankapuhelinta, joista yksi toimii ja toinen, se punainen, on 2,5-vuotiaan tyttären pojan leikkikalu. Punaisen puhelimen antoi naapuri, en raaskinut olla ottamatta vastaan, vaikka kotonakin olisi joutopuhelimia ollut.

Pöytälevyn alla oikealla pitäisi olla neljä laatikkoa, mutta on vain kolme, koska yksi on hajonnut. Ja nämä laatikot siis täynnä tyttären tavaroita.

Hyllyjen ja laatikoston väliin jää jalkatila, johon jalkani eivät mahdu, vaan istun aina hajareisin tai vinossa. Jalkatilassa on tietokone ja sen päällä skanneri, siellä on myös matkakirjoituskone, joka nykyään on melkein antiikkia. Pöydän alla on lisäksi noin kahdeksankymmenen sentin korkuinen kuorittu puupölkky, jonka tyttäreni sai muistoksi, kun äitini kaatoi isoja haapoja maaltaan.

Pöydän oikealla laidalla on värivalokuvatulostin, jonka edessä on kasa tulostuspaperia ja aina vaihtelevasti viimeisimpiä työstettäviä asioitani. Paperikasan päällä on nyt silmälasini. Kasan alta pilkottaa cd, näyttää olevan valokuvia. Näytön lisäksi pöydällä on tietokoneen kajarit, neljä tussikynää, kaksi kuivamustekynää, teippirulla, muistiinpanolehtiö, peili, Jack Daniel Distiller -hiirimatto ja kaksi hiirtä, toinen USB-porttiin ja toinen sarjaporttiin.

Oikealla puolella lattialla on kolme korkeata cd-telinettä. Kahdessa on itämaisen tanssin musiikkia ja yhdessä muut musiikit, mm. Piccolokuoro, Timo Turunen, The Platters, Francis Goya, Benny Goodman, Elvis. Cd-telineiden takana on Lundia hyllystö, jossa näen yhdellä silmäyksellä Nykysuomen sanakirjan, Nykysuomen sivistyssanakirjan, Käytös- ja tapatietokirjan, Docendo-kirjat: Power point, Photoshop, Front Page ja Word, Helppoa joogaa harjoituskirjan, Keittotaidon kultaisen kirjan, Suuren suomalaisen keittokirjan, Eino Leinon Virta venhettä vie, Koulu Kosken kainalossa osat 1 ja 2.

Edessäni pöydän toisella puolella on toisen hyllystön takaseinä ja siihen on nastoilla kiinnitetty kaksi nyt jo 2,5-vuotiaan valokuvasuurennosta, jotka on tulostettu omalla valokuvatulostimella. Tämän hyllyn päällä näkyy olevan seuraavia kirjoja: kaksi sukukirjaa, Laila Hirvisaaren Kruunupuisto, Wallinin Tutkimusmatkoilla arabien parissa, Hafezin Ruusu ja satakieli, Mindgym ja Raamattu.

Vasemmalla puolellani on tummanruskea nahkasohva ja sen päällä on mappeja, papereita, treenikassi, käsilaukku, käsitöitä, papereita..... ja sen alla on posliinipotta.

No niin eiköhän tämä jo riitä.

Haasteen toimitin Kirjailijan häiriökilinikalle