Beck-elokuvat ovat suosikkejani. Eilen katsoin Skorpionin ja mietin kuvan alussa, että miksi. Katson C.S.I.:ta, Kovaa lakia yms. Beck on erilainen sarja, siinä tapahtumat kietoutuvat usein etsivien/rikostutkijoiden omaan elämään. Näin oli eilisessäkin elokuvassa. Väkivaltaa lähestyttiin toisen tutkijan siskon kautta.

Beckin naapuri on aivan hulvaton tyyppi, ensin sitä ajattelee, että miksi tuollaista kevennystä tarvitaan. Liimata nyt hampaat yhteen ja kertoa naapureille, että ovat tulleet kaapista, hän ja Beck.

Eilinen elokuva oli niin rankka, että alun kevennykset olivat tarpeellisia. Vielä tänäänkin joudun tunnekuohun valtaan, kun annan elokuvan tapahtumien soljua silmissäni. Naisiin läheisten taholta kohdistuva väkivalta on niin äärimmäisen järkyttävää. Vaikka tämä oli vain elokuvaa, niin sitä tapahtuu koko ajan todellisuudessa. Ja naiset - kuinka he voivat aina uudelleen ja uudelleen antaa anteeksi ja jopa kieltää rakkaan aviopuolison teot viimeiseen saakka.

Arkipäivän todellisuutta saamme lukea lööpeistä, kun Matti hakkaa vaimoaan. Kuinka paljon sitä tehdään niiden suljettujen ovien takana, joista eivät lehdet kirjoittele. Alkoholin käytön lisääntyminen on lisännyt myös perheväkivaltaa. Onneksi syksyllä tulee viinan hinnan korotus.

Ennen opetettiin, että siitä, mitä kotona tehdään, ei saa puhua ulkopuolisille. Kaiken on pysyttävä neljän seinän sisällä. Pienenä tyttönä kirjoitin koulussa aiheesta "Kun meillä kävi vieraita" ja sain isältä selkäsaunan, kun olin kirjoittanut, miten vanhemmat vieraidensa kanssa pelasivat korttia. Sitä ei olisi saanut sanoa.