Olen pari kertaa katsonut Ilona Rauhala -nimisen ohjelman. Ohjelman esittelyssä kerrotaan, että "Ohjelman ankkuri, Ilona Rauhala, psykologi ja henkilökohtainen valmentaja antaa vierailleen neuvoja, sekä tarjoaa näkökulmia siihen, miten omaa kysymystä kannattaa jatkossa työstää."

Kun teemana oli liikalihavuus, jätin ohjelman katsomatta, koska ajattelin, etten jaksa kuunnella laihdutusvinkkejä. Onhan nyt tullut "Suurin pudottaja" -ohjelmakin, jota muutaman kerran erehdyin katsomaan.

Tänään Ilona Rauhala tuli uusintana ja ensin jäin kiikkiin, kun ylipainoinen olikin tuttu naama. Sitten jäin kuuntelemaan haastateltavan elämäkertaa. Rainer Kaunisto on niin eläväinen ja hän muistaa hyvin lapsuutensa tapahtumia. Tässä ohjelmassa hän oli rehellinen ja avoin. Toisin kuin edellisen katsomani jakson haastateltava Kaunisto lähti mukaan prosessiin. Edellisessä oli sosiaalialalla työskennellyt mies, joka oli halunnut jättää kaiken vanhan taakseen ja päättäväisesti teki sen myös tässä ohjelmassa, vaikka psykologi mitä kautta yritti saada häntä mukaan.

Pidän Ilona Rauhalan tavasta lähestyä haastateltaviaan, hän ei painosta eikä toimi ylhäältä käsin. Hänellä ei ole kaikkitietävän roolia, vaan hän asettuu vastapuolen asemaan ja yrittää saada haastateltavaa itse työskentelemään omaksi parhaakseen.

Tietysti voidaan miettiä sitäkin, että pitääkö kameroiden edessä paljastaa elämänsä salaisuuksia. En koe olevani tirkistelijänä, vaikka kuulenkin ihmisten kertomuksia. Jokaisesta niistä voi katsojakin oppia. Minun mielestäni tämä ohjelma on sata kertaa parempi kuin Dr. Phil, jota myös olen katsonut aika paljon. Enemmän itse asiassa kuin Rauhalan ohjelmaa, jota olen katsonut vain muutaman kerran.