Alppiruusun kanssa serkun luona Saksassa. Ensimmäinen kokonainen päivä vierailla mailla.

Aamutoimien jälkeen lähdimme Burgdorfin keskustaan. Lunta satoi hiljalleen, välillä tuiskuttikin.

Allaolevassa kuvassa on Burgdorfin keskustaa. Kävimme Aldissa (kyltti oikealla). Sinne oli tarkoitus mennä myöhemmin uudelleen, kun emme halunneet raahata ostoksia mukanamme. Kauppa on Lidlin tyylinen halpiskauppa, jossa on ruokaa, juomaa, vaatteita ym. ym. Ihastelin viinipullorivejä, joita suomalaisissa ruokakaupoissa ei ole.

Seuraavaksi menimme teekauppaan, joka olikin tosi viehättävä. Siellä oli paljon katsottavaa. Kauppa oli pieni ja tavaraa oli paljon. Huomaa viinipullon korkkien uusiokäyttö. Katutasossa kokonainen seinällinen oli erilaisia teelaatuja metallipurkeissa (höh! miksi en ottanut siitä kuvaa :(? )

Telineessä olevista pulloista sai ostaa pikkuruisiin pulloihin juomia. Ostimme pienet pullolliset likööriä ja maustettua viinaa yömyssyiksi. Vasemmalta ylhäältä ja keskeltä alhaalta, jos oikein muistan.

Seuraavaksi menimme kahvilaan, jota ylläpiti suomalaisia marttoja vastaava seura t.m.s. Bäuerinnenbackstube täytti juuri sinä päivänä 10-vuotta. Kaikki asiakkaat saivat halutessaan lasillisen Proseccoa. Olimme aikoneet syödä täällä. Lounasaika oli jo ohi ja olisimme saaneet vain jotain piirakkaa t.m.s. Päätimmekin jatkaa matkaa toiseen ruokapaikkaan ja nautimme Proseccot kahvin kanssa.

Menimme syömään Pyramid-nimiseen ravintolaan.

Ravintola oli valaistu ja koristeltu mitä moninaisemmalla joulukrääsällä. Se ei ärsyttänyt ollenkaan, vaan valojen myötä sai mielenkiintoisia katsomisen kohteita eikä muuta valaistusta tarvittu. Ravintola oli varsin tunnelmallinen.

Serkun suosituksesta tilasin Flammenkuchen -nimisen ruoan. Ruoka on kotoisin Elsassista, Ranskan ja Saksan rajalta. Alkuperäisessä pohja on kai aina samanlainen (vettä, vehnäjauhoja, öljyä, suolaa), mutta päällysteet ovat erilaisia. Minulla oli tomaattia, vuohenjuustoa ja erilaisia sipuleita. Ruoka oli mitä mainiointa. Päätimme muistaa valmistaa sellaista mökillä, koska ajattelimme, että sen voi tehdä myös vaikka grillillä. Tästä linkistä Flammenkuchen-ohje.  Linkin ohjeessa olevassa kuvassa pohja on paksumpi. Pyramidissa pohja oli ohut kuin sanomalehden sivu.

Aika oli kulunut niin nopeaan, että emme enää ennättäneet kauppaan, koska meillä oli iltaohjelmaa.

Serkun kaverit tulivat hakemaan meitä pakettiautolla konserttiin. Konserttipaikalle oli ehkä kolmisenkymmentä kilometriä, se oli Isernhagenissa. Paikan nimi on Blues Garage (linkki!) Se oli keskellä ei mitään, sikäli mikäli pimeässä illassa pakettiauton ikkunasta mitään näki.

Ilta oli omistettu Jimi Hendrixille, jonka ihmisen kokoinen kuva (maalattu taideteos) oli esiintymislavan viereisessä seinässä. Bändin pojat tervehtivät tuon tuosta kuvaa. Esiintyjinä olivat eri yhtyeistä kootut Eric Gales, TM Stevens ja Keith Le Blanc. Pääsylippu maksoi 25 eur. Paikka oli täynnä. Korvatulpat oli pakko olla. Musiikki oli kovaa eikä minun mieleistäni, varsinkaan ensimmäinen osa. Toinen osa oli tunnelmallisempaa ja siitä pidin enemmän.

Kuvia Blues Garagesta: