Vähänkö harmittaa, että romppuasema ei lue cd:lle tallennettuja kuvia. Pitää kai mennä ostamaan uusi romppuasema. Muissa koneissa, muilla asemilla kuvat näkyvät, siksi uskon, ettei levyissä ole vikaa. Olen tallentanut digikuvani cd:eille ja poistanut ne koneelta. Rompulla olisi ollut Miksi-kuva (valokuvatorstai).

Lomalle tullut varusmies oli niin komea uusissa vetimissään. Valokuvasin hänet heti. Isä meni ylpeänä poikansa viereen - olisin kyllä ihan mieluusti ottanut kuvan pojasta yksinäänkin. Poika oli ikäänkuin kasvanut ja miehistynyt jo kahdessa viikossa. On niin mukava kuulla, että hänellä menee hyvin siellä. Kuntoisuustesti oli oikein hyvä, lihaskunto jopa normaalia parempi. Painon pudotustavoite on 1,5 kg. 3 kg:n lisäpaino oli tullut armeijan leivissä. Poika haaveilee uudesta Sveitsin matkasta armeijan jälkeen. Ties vaikka lähtisimmekin.

En sitten ennättänyt tyttärelle tänään, kun laitoin ruokaa ja odottelin varusmiestä lomille. Tapasin kuitenkin tyttären poikansa kanssa lähiömme keskustassa, joten emme ihan ilman kontaktia olleet. Ostin pikkuiselle pullan, kun hän sitä halusi. Voi.voi pitäisi mummon leipoa, että poika saisi syödä pullaa.

Soitin Isolle Pojalle. Hän soitti minulle juuri silloin, kun tuli telkkariohjelma Etelä-Karjalasta ja sieltä kiinteistöjä ostavista venäläisistä. Hän halusi kiinnittää huomioni siihen ohjelmaan, mutta minähän katsoin sitä juuri ja hieroin varusmiehen selkää, joka oli jumiutunut marssilla.

Ison pojan haaveena on tehdä opiskelujen päättötyö vanhan hirsirakennuksen muuttamisesta savusaunaksi. Ei siinä muuten mitään, mutta kun se rakennus pitäisi ensin purkaa ja siirtää saareen. Toinen hänen ehdotuksensa oli, että hän muuraisi uunin sisareni mökkiin. Sisar haluaa lämpöä varaavan Tulikivi-uunin. Iso Poika sanoi, että tiiliskiviuunikin olisi ihan kelpo. Sanoin hänelle, että sisaren (hänen kumminsa) kanssa tästä on sovittava eikä minun.