Saara Forsell: maalauksia 22.5.-3.6.2010. Galleria Ronga, Rongankatu 1, Tampere

Sain kutsun avajaisiin. Tähän postaukseen minulla on taiteilijan lupa.

Valokuvat eivät tee oikeutta taulujen rikkaalle värimaailmalle. Huom. valokuvien kopiointi on kielletty!

Matalikko.

Tästä taulusta pidän kovasti. Mitä kauempaa sitä katsoo, sen paremmalta se näyttää. Tässä näkyy hyvin taiteilijan tämän hetkinen tapa ilmaista itseään.

Silta. Ansari.

Kuten näistä jo huomaa: kun kuvaa katsoo kauempaa, väripilkut sulautuvat toisiinsa ja maalaukseen tulee pehmeä sävy sekä jännittävä mystinen tunnelma.

Kesäyö. Uponneet. Aalto

Kajastus. Tähdenlento. Säiliöt.

Aalto. Nuotio.

Tunnelmallinen musisointi sellolla tiivisti tunnelman avajaisten loppupuolella.

Gallerian lähituntumassa olevassa lammessa on myös taideteos, valitettavasti en muista taiteilijan nimeä. EDIT: Kaisu Koivisto on tehnyt tämän (kiitos Maijamuru!)

Virallisen ohjelman jälkeen avajaisjatkot pidettiin kulttuuriväen suosimassa Tillikassa. Eilinen hellepäivä oli saanut kansan liikkeelle. Oli eksoottinen ja etelämaalainen tunnelma lämpimässä kesäillassa. Iloisia, kesävaatteisiin pukeutuneita ihmisiä. Naurua, rupattelua ja kikattelua. Ulkoilmaravintolat olivat tupaten täynnä, ihmiset istuskelivat puiston penkeillä ja nurmikoilla sakeana kansana. Oli mentävä sisälle jatkoille, koska missään muualla ei ollut tilaa. Vähitellen Tillikkakin täyttyi viimeistä sijaa myöten. Palvelu ei oikein pelannut ja tarjoilijan selitys oli, että heitä oli vain kolme töissä. Lisätyövoimaa ei oltu saatu mistään, koska kaupungin koko ravintolaväki oli töissä täpötäysissä kapakoissa.