Otan eniten luontokuvia. Joskus lähden tarkoituksella valokuvausretkelle lähiluontoon. Tänään olin lähdössä Mustiin ja Mirriin ostamaan kissalle ruokaa ja hiekkaa. Otin kameran mukaan, koska kävelytie kulkee järven rantaa.

Aurinko paistoi, kun lähdin. Pakkasta oli 6-7 astetta. Muutaman kuvan otettuani taivas meni pilveen, alkoi tuulla ja kylmyys tunki takin alle. Ajattelin, että saisin muutaman kuvan lintujen ruokintapaikalta. Kiirehdin sinne takin huppu pään suojana pipon lisäksi. Ei kuulunut liverrystä, ei näkynyt ketään. Kun tarkkaan katsoin, pensaissa oli talitinttejä ja varpusia hipihiljaa - ehkä niitäkin paleli.

Niin tyypillistä: akku osoitti tyhjenemisen merkkejä. "Milloinkahan olen sen edellisen kerran ladannut?", manailin. Napsin kuvia sieltä täältä ilman sen suurempaa intohimoa mihinkään.

Alkoi sataa rakeita. Kävin kaupassa - mies haki onneksi autolla minut ja tavarat kotiin. Akku latautui muutaman tunnin ennenkuin pääsin siirtämään kuvat koneelle.

Kuvia oli 37 kpl. Katselin niitä ensin iPhotossa, jonne kuvani kamerasta menevät, valitsin muutaman kuvan, rajailin ja säädin vähän valoja. Ajattelin kirjoittaa kuvallisen tarinan.

Vaikutuin ylläolevasta kuvasta ja päätin laittaa tähän postaukseen vain sen. Kuvaa ottaessani en tunnistanut Tupla-paperia, se oli vain hauskan näköinen väriläikkä sulassa vedessä kuin kukka.. Kuva on surullisesta aiheestaan huolimatta jotenkin runollinen...

Lähijärveä on kohdannut happikato, se tuli ilmi joskus puolitoista viikkoa sitten. Nyt siellä on hapetin, joka toivottavasti pelastaa järven ja kalat.

Siirsin kuvan Photoshoppiin. iPhotossa on myös muokkausmahdollisuuksia ja ne olisivat ihan hyvin tähänkin kuvaan riittäneet, koska en lopultakaan tehnyt muuta kuin pienen valoisuuden säädön. Se ei tarvinnut edes rajausta.

Useimmiten kuvat kaipaavat rajausta, joskus valojen ja värien säätöä ja häiritsevien asioiden poistoa.  Photoshop on minulle tutuin kuvankäsittelyohjelma ja siksi käytän sitä, tosin viime aikoina, kun minulla on uudempi iPhoto versio, käytän sitäkin aika paljon. Tietokoneeni on Applen MacBook ja kamerani Sonyn digijärkkäri alfa330. Kamerassa on kaksi objektiivia.

Kuvan tiedot: ISO100, 180 mm, -0,3 EV, f/5,6, 1/250