Juhannuksen monipäiväisen veneilyn jälkeen tulee kotona stressi tekemättömistä töistä. Mitä teen? Stressaan. Herään yöllä miettimään mitä kaikkea on tehtävä. Aamulla nukun surutta puoli kymmeneen, juon tunnin kahvia ja lehden luvun ohessa mietin tekemättömiä töitä.

Yksi päivä menee tyttären ja pikkuisen kanssa, kun käymme hankkimassa ja asennuttamassa tyttären autoon soittimet, käymme Lidlissä ja kotona laitan ruokaa nälkäiselle nuorelle. Illalla menen tanssiharjoituksiin. Mies menee lakkaamaan veneen rallit.

Toisena päivänä, kun sataa, alan päivittää kotisivuani, en tätä vaan sitä toista. Sehän ei ollut kiireisten tekemättömien töiden listalla. Olen kuitenkin luvannut kuvakansion sivuille ja siellä se nyt on. Päätinkin päivittää vielä syksyn opetusohjelmat sinne. Siinähän se tämä toinen päivä meneekin, kun menen illalla taas harjoituksiin.

Perjantaina olemme suunnitelleet lähteä tyttären kanssa Saimaan saaren mökille. Veljeni poikansa kanssa on jo siellä ja sisareni tulee maanantaina. Perikunnan mökillä me sisarukset olemme kesiämme jo neljäkymmentä vuotta yhdessä viettäneet. Viime kesänä olin siellä kaksi kuukautta. Nyt tuntuu niin nihkeältä lähteä, kun on näitä tekemättömiä töitä....