Kuukauden kuluttua tästä päivästä syysnäytös on jo ohi. Viime vuonna blogin aloittaessani kirjoitin näytökseen valmistautumisesta. Kuinka paljon paineita silloin olikaan yhden hameen valmistamisessa...
Nyt ei tarvitse valmistaa asuja. Kaikki on valmiina siltä osin. Esitettävät tanssit eivät ole omalta osaltani ihan kunnossa. Tänä syksynä olen panostanut enemmän opetustyöhöni ja opetuskoreografioihin. Esitettävät tanssit ovat jääneet yhdistyksen harjoitusvuorojen varaan. Pitäisi vähän kotonakin harjoitella, että saisi tanssit kuntoon.

Olen mukana kolmessa ryhmätanssissa.

Kahden kepin saiditanssi
Kahden kepin käsittely omissa käsissä ja toisen kanssa yhtä aikaisesti on tosi kinkkinen juttu. Teettää hirveästi töitä.... Tanssissa oli alunperin mukana kuusi tanssijaa, mutta yksi toisensa jälkeen on siitä pudonnut pois, koska tanssi on liian työläs opeteltava. Nyt olemme kahdestaan. Parini on oppilaani, joka on päässyt yhdistyksen esiintyjäryhmään ja suorittaa tässä näytöksessä debyytin. Hän osaa tämän tanssin paremmin kuin minä, koska hän harjoitteli sitä jo heti kurssin jälkeen itsekseen varaamillaan salivuoroilla.

Pop-baladi
Pop-baladin olemme muokanneet kahden tädin ja nuoren tytön väliseksi näytelmäksi, jossa tyttönen (sama tyttö kuin tuossa kahden kepin tanssissa) tanssii tätien mielestä liian rohkeasti. Tädit toppuuttelevat tyttöä ja loppujen lopuksi vievätkin hänet pois näyttämöltä melayaan kiedottuna. Pidän näytelmällisistä tansseista.

Tribal
Tribal-tanssimme on parhaimmalla tolalla, koska se on improvisaatiota ja ryhmä on sama. Otamme mukaan uusia elementtejä, mm. zillit ja uusia tanssikuvoita. Myös musiikki on uusi. Tribal-ryhmän harjoitukset ovat alkaneet musiikkivalinnoilla ja tekniikkaa hiomalla. Tänä iltana aloitamme kokonaisuuden harjoittelun ja yritämme harjoitella joka viikko kaksi kertaa tai vähintään yhden kerran. Viiden hengen ryhmälle yhteisten aikojen löytäminen on kovin vaikeaa.