Saimaan vesi oli niin korkealla, että nuotiopaikkamme oli melkein vedessä. Vesi laski kuukauden aikana vain vähän. Veden korkeudesta oli se hyöty, että jaksoi paremmin kantaa sauna- ja pesuvesiä. Joinakin harvoina aurinkopäivinä pintaveden lämpötila nousi ehkä 18-20 asteeseen. Sitten muutama ravakka myräkkä sotki taas vedet ja vesi oli kylmää ja raikasta.

Tällaisella selällä tuulee usein. Villa- ja toppavaatteet sekä sadevarusteet olivat kovassa käytössä. Toisaalta viileässä ilmassa jaksaa paremmin tehdä fyysisiä töitä niinkuin nyt vaikka halon hakkuuta tai kattojen puhdistusta ja rakennushommia. Kuten useina aikaisempina kesinä olin kesäleirimme keittäjänä. Se sopii minulle hyvin, puulieden ääressä ei palele. Meillähän on koko mökkielämä ulkona, sisätiloissa vain nukutaan. Tänä kesänä pelasimme myös korttia sisällä.

Kortin peluuseen sisällä pakottivat kylmän ja tuulen lisäksi myös äkäiset hyttyset, joita oli sairaan paljon.

1783698.jpg

Nuotiopaikkaamme ei naapurin laiturilta erota! Se on tuossa vasemmalla lepän takana. Hiljaista ja rauhallista oli rannallamme. Vain harva mökkiläinen viitsi tulla mökille palelemaan ja sadetta pitelemään.
1783700.jpg