Viimeinen työttömyysviikko on menossa. Ensi viikolla alkaa jännitys, tuleeko porukkaa kursseille. Ja seuraavalla viikolla voin alkaa jännittää sitä, maksavatko ne, jotka ovat parilla ekalla tunnilla. Jokaiseen ryhmään pitäisi jäädä vähintään 10 maksavaa, että ryhmä pidetään. Noin kymmenen vuoden aikana, jonka olen vapaassa sivistystyössä toiminut, ryhmiini on riittänyt ihmisiä eikä niitä ole tarvinnut lopettaa kesken. Silti sama stressi on edessä joka syksy ja myös kevät.

Ajattelin tehdä muutaman vuoden tauon jälkeen tarkemmat ryhmien opetussuunnitelmat kirjallisina. Voin jakaa ne sitten ekalla tunnilla, niin olisi opiskelijoilla jotain kättä pidempää. Ylimalkaiset opetussuunnitelmat ovat opistojen lehtisissä, mutta kurssien tarkemmat sisällöt voisin eritellä vielä kirjallisina. Etteivät sisällöt ole vain sen varassa mitä sanon.... eikös olekin hyvä idea.

Viime vuonna tein kartoitusta opiskelijoiden omista tavoitteista. Sekin oli aika kiva juttu opettajan näkövinkkelistä. Toisaalta olin vähän pettynyt siihen, etteivät useatkaan  vaivautuneet oikeasti ajattelemaan omia tavoitteitaan tai ehkä niitä ei ollutkaan. Tekisinköhän sellaisenkin monisteen???  Nyt kun sen mainitsin, niin innostun siitä.