kakku-normal.jpg

TERVETULOA PANTTERIN JUHLIIN

Tarjoan kermakakkua. Samaa kuin tasan seitsemän vuotta sitten marraskuun seitsemäntenä. (Ei kai se ole vanhentunut..)  Kohottakaamme palan painikkeeksi lasilliset kuplivaa kuohujuomaa, Pommacia on absolutisteille tarjolla. Lapsia ei näissä juhlissa nähdä vaikka Pantteri onkin vasta 8-vuotias.

Tanssiva Harmaa Pantteri syntyi tarpeesta jatkaa säännöllistä kirjoittamista työesteistä huolimatta. Blogi alkoi päiväkirjana. Ensin arastellen ja kuulostellen - eihän kukaan vain tunnista kirjoittajaa. Huomasin, että Blogistaniassa voi toimia nimimerkin takana tai myös omalla nimellään. Pidin tärkeänä sitä, ettei tunnisteta. Ja sitten eräänä pimeänä joulukuun iltana kollega kysyi pikkujouluissa "Oletko sinä Tanssiva Harmaa Pantteri". Jokin oli paljastanut minut tarkka-aistiselle blogistille. Naurettiin, koska olin minäkin hänen blogiaan lukenut, mutta en ollut tunnistanut henkilöä, joka sitä piti. Myöhemmin olen tutustunut muutamiin muihinkin nimimerkkeinä tuntemiini.

Kirjoittaminen jäi vähemmälle, kun aloin ottaa osaa valokuvahaasteisiin. Joitakin matkakertomuksiakin tallentui Blogiin. Täytyy myöntää, että Facebook syrjäytti osittain blogin pidon - sinne oli niin helppo laittaa lyhyitä päivityksiä ja sai nopeasti palautettakin. Sitten tapahtui se kaikkien tuntema Vuodatus-katastrofi. Alkoiko se roskapostihyökkäyksillä, ainakin niitä oli lisääntyvässä määrin kommenttien joukossa. Lopulta Vuodatus romahti - eivätkö varmistukset olleetkaan varmoja? Kaikki tuntui hajoavan ja romuttuvan. No - ainakin melkoinen nippu valokuvia hävisi taivaan tuuliin.

Tulivat uudet taustajoukot: Rohea Oy - nimisenä. Pohja tuntui vaikealta, en millään jaksanut opetella uusia järjestyksiä. Useat Vuodatukseen kirjoittaneista siirtyivät toisiin alustoihin. Kävin minäkin Googlessa perustamassa blogin. Mutta en siihenkään oikein saanut otetta. Olisi niin paljon pitänyt opetella uutta. 

En koskaan sulkenut blogia vaikeuksista huolimatta. Keväällä lopetin postaukset, osittain mökkeilyn takia osittain turhautuneena. Vähitellen olen nyt tehnyt paluuta. Uusi Vuodatuksen pohja toimii hyvin ja vaivatta. 

Ja nyt juhlitaan synttäreitä! Kukapa olisi uskonut kahdeksan vuotta sitten.