Ilman työssäkäyntivelvoitettakin on niin paljon tekemistä, että tämä hauska bloggailu jää taka-alalle ajatuksissa ja teoissa. Monta kertaa päivässä saatan käydä tsekkaamassa, onko kommentteja. Eihän niitä ole, kun en ole päivittänytkään. Niinpä kirjoittelen jotain, että pääsemme taas yhteyksiin. Vähän olen itse käynyt kommentoimassa, enemmän lukemassa teidän blogejanne. Kiva kun on uusi runo- ja kuvatorstai, kävin niitäkin lukemassa ja katsomassa. Odottelen mielenkiinnolla, mikä on seuraava aihe, tähän ensimmäiseen en ennättänyt mukaan.

Pietarin matkakuvat, joita on 180, teettävät nyt paljon töitä. Lupasin tehdä niistä kansion kotisivulleni matkalaisten katsottavaksi. Suoraan kamerasta otettuna ei kansiota voi tehdä. Jokainen kuva on ensin käsiteltävä Adobella. En tiedä, olisiko pakko pienentää, kun en ole kokeillut kansion tekoa suoraan isoista kuvista. Valitsen kuvat, rajaan tarvittaessa, tarkistan värisävyt, ali- ja ylivalotukset ja pienennän. Osaako joku digitaalikuvaaja sanoa, onko kuvat itse pienennettävä, jos haluaa tehdä Adobella kansion??? Kävin talvella kurssin, mutta tällaista asiaa en huomannut kysyä. Kuvien käsittely on tosi hauskaa ja teen tätä Pietarin kansiota aina kun avaan tietsikan.

Helatorstaina eli eilen kävin ensin puolentoista tunnin aamulenkillä ystävän kanssa (ilman kameraa!)  Iltapäivällä oli esiintymiskeikka. Kun tulin sieltä kotiin, laitoin ruokia (jauhelihakeitto, raparperisoppa ja mannapuuro), katselin Emmerdalea ja Dr. Philiä ja illemmalla Teho-osastoa. Kävin nukkumaan klo 22.30 ja heräsin tänä aamuna klo 9... unen tarve on siis mahtava edelleen.

Nyt olen juonut aamukahvit, lukenut päivän lehden ja aion taas käsitellä Pietarin kuvia vähän aikaa tai tehdä erään toisen kotisivupäivityksen. Klo 13 menemme miehen kanssa erääseen ystäväperheeseen lounaalle. Samalla matkalla aion käydä kirjastossa hakemassa Teurastamo5 -kirjan - siis jos saan sen, se oli ainakin viimeksi tosi varattu. Se pitäisi lukea 11.6. mennessä.