Tänään on heinäkuun viimeinen päivä. Huomenna on jo elokuu. Tänään voin lähettää heinäkuun työttömyyskorvaushakemuksen kassalle sähköisesti.

Oli aika hankalaa, kun huhtikuussa loppui työt eikä kesäkuun loppuun mennessä oltu hakemustani otettu edes käsittelyyn. 2.7. Kirjoitin sähköpostia kassalle, että rahat alkavat loppua. Käsittely saikin vauhtia. Puolenpäivän aikaan minulta pyydettiin sen seitsemää paperia lisäselvityksinä. Opistojen kansliat olivat jo lomalla ja sieltä ei mitään täydentäviä tietoja ollut mahdollisuutta saada ennenkuin elokuussa. Pieniä kauhun hetkiä koin: enkö todellakaan saa rahaa ennen syksyä? En ole koskaan tähän mennessä tarvinnut yhteiskunnan tukea toimeentuloon. Nytkö olisi sen aika?

Väsäsin hiki niskassa pyydetyt tuntierittelyt jokaisesta opistosta ja muusta työstä erikseen ja yhteenvedot ja kaikki itse. Tein selvityksiä varmaan viisi-kuusi tuntia. Seuraava hiki tuli, kun yritin niitä lähettää sähköisesti kuten neuvottiin. Muutaman kerran yritin eivätkä ne menneet läpi. Sitten huomasin, että tiedostomuoto olikin väärä. Onneksi tiedän sen verran tietokone asioista, että osasin tallentaa laskelmat oikeaan tiedostomuotoon.

Seuraavaksi oli pelko perseessä, että hyväksyykö kassa selvitykseni ja pääsenkö lähtemään suunnitellulle matkalle. Varhain matkapäivän aamuna 3.7. sain tiedon, että selvitykseni oli hyväksytty. Hohhoijaa, saatoin lähteä toiselle puolelle Suomea luokkakokoukseen.

Tämä kesä tuntuu pitemmältä kuin aikaisemmat. Johtuneeko siitä, että ravaan edestakaisin mökin ja kodin väliä. En saa oikein tehtyä kummassakaan päässä mitään isompia juttuja...  no pidetään lomaa.