Ihan likellä oli, ettei rouva potkaissut autoa. Oikeastaan hämäläis-rouva huomasi ärsyyntymisensä vasta kahdenkymmenen askeleen päässä. Hän oli päässyt sen Efesin pakettiauton ohi kömpimään puskia pitkin. Vastaan tuli vielä huonommin kävelevä naisimmeinen, joka ei myöskään meinannut päästä auton ohi. Rouva kääntyi oikein katsomaan ja silloin teki mieli mennä sitä autoa potkaisemaan.

Efesin pizzakuski oli parkkeerannut jalkakäytävälle. Rouva luuli sitä ambulanssiksi takaapäin. Kuka hullu nyt jalkakäytävälle parkkeeraisi, kun kadun vierelläkin oli tilaa. Sitten se kuski tuli ulos ja otti pakettiauton sivuovesta kolme pizzalaatikkoa.

Ei kai se muuten olisi niin harmittanut, mutta kun varttia aikaisemmin rouva oli joutunut väistämään henkilöautoa lumihankeen kävelytiellä. Mitä hemmettiä autot tekevät kävelytiellä, hän manasi. Lunta oli satanut koko päivän eikä pyhänä aurattu.

Jos vielä rouvan omassa pihassakin olisi ollut auto parkissa, hän olisi potkaissut sitä. Pysäköintikieltomerkistä huolimatta nuoret miehet eivät jaksaneet aina kävellä parkkipaikalta talolle. Kaipa ne oli niin huonojalkaisia... Sinä iltana kukaan ei ollut pysäköinyt siihen pihaan. Rouva potkaisi talon seinää ja karisti lumet kengistään.