Ulla ja Kikka olivat jo teinejä, meitä vanhempia. He opettivat Liisalle ja mulle jiveä Kikan olohuoneessa. Sohva tönättiin pois paikaltaan, rock and rollin rytmi lävisti kehon ja sai sen liikkeelle. Ulla ja Kikka tanssivat keskenään ja me Liisan kanssa yritettiin matkia...

Aluksi opettelimme jiven kuviot Liisan kanssa. Hioin kuvioita myöhemmin Åke Blomqvistin tanssikursseilla kuten myös tangoa, valssia, cha-cha-chata, rumbaa, sambaa, foxia. Åke Blomqvist sanoi, että minusta voisi tulla tanssija, mutta minä halusin näyttelijäksi.

Tanssi vei mennessään, rytmi, jive ja twist. Minusta tuli lavojen ja kouluhippojen twist- ja jive-suosikki. Kun tanssin parini kanssa, toiset kerääntyivät ympärille taputtamaan. Tanssitaitoisia poikia oli pari-kolme ja me kaikki olimme käyneet samoilla kursseilla. Minulla oli tiukka poninhäntä, pepitaruudullinen vaaleanpunainen hame, jonka alla oli vannealushame. Pieni pusero ja musta, leveä, tiukka vyö, kaulassa kolmiohuivi fritsuja peittämässä, jalassa ballerinatossut ja kellonranteessa poikakaverin sormus. Koulussa minua kutsuttiin lantionpyörittäjäksi.

Äiti oli tosi suuttunut, että olin aloittanut ennen rippikoulua.
- Kun aloitit noin nuorena, niin mitäs sitten teet, kun olis oikeesti tanssin aika.
Äiti ei kyllä tiennyt tanssimisesta yhtään mitään, vaikka oli tietävinään.

Ensimmäinen poikakaveri oli paikallinen rocklaulaja Jussi, jolla oli oma orkesteri, mutta tanssia hän ei osannut. Jussilla oli Elvis-tukka, farkut ja kitara. Tukkansa hän oli asetellut Brylcreemillä, kasvot olivat pyöreät ja finniset. Ekoille treffeille pyysin isältä luvan. Menimme kävelemään kosken rantaan. Istuimme penkillä vaahteroiden alla, kun Jussi pussasi.