Pojalle tekee hyvää käydä kolmivuorotyössä, oppii vähän aikuisten tavoille ja saa omaa rahaa. Ei ole 19-vuotiaan kiva elellä eläkeläisen ja pätkätyöläisen ansioiden varassa. Työmatkat sujuvat äidin kesäautolla eli Golfilla.

Aamuvuorot ottavat lujille. Hänen pitää herätä jo 4.30 ja lähteä pian viiden jälkeen, kun työvuoro alkaa klo 6. Yövuorot pojalle ovat mieluisimmat (klo 22-6). Viime viikolla oli aamuvuoro ja viikon viimeisen päivän työmatka meni hänellä Murphyn lakien mukaan:

Parkkipaikalla  jäi
ensin pyyhkijänsulan vipu käteen - se murtui varresta. Sitten hän peruutti lumipenkkaan, josta ajoi edessä olevaan lumiseen parkkiruutuun eikä päässyt sieltä irti kuin työntämällä. Kuraisella ja pimeällä tiellä näkyvyys oli heikkoa, kun pyyhkijöitäkään ei saanut päälle, mutta hän selvisi matkasta. Loppujen lopuksi hän törmäsi vielä työpaikan aitaan ja siitä muistoksi auton kyljessä on nyt pieni lommo. Leimaus tapahtui kuulemma klo 5.59! Tänään hän pitää Pekkasvapaan ja menee huomenna yövuoroon.

Vein Golfin aamulla korjattavaksi. Starttimoottori,
pyyhkijän vipu ja pari pimeänä olevaa polttimoa vaihdetaan, tuulilasin pesunesteen letku kiinnitetään (pesuneste menee nyt moottoriin).  Sitten vien auton katsastukseen.

Varasin tänään itselleni Sveitsin matkan. Olen viimeksi kaksikymmentä vuotta sitten käynyt sisareni luona, nyt menen sinne Uutta vuotta vastaanottamaan.