Nyt se siivouksesta nauttiminen on alkanut. Näin kauan meni ennenkuin tähän asti on tultu. Kaikenlaista pippaloa ja velvoitetta on ollut koko kevään. Huomennakin on yksi esiintyminen.  Onneksi ei muuta, vaan saan koko muun päivän nautiskella vanhojen mappien tyhjentelystä, pölyjen pyyhkimisestä, järjestelystä ja ties mistä.

Tänään tyhjensin hirveällä kiireellä yhden vanhan kaapin, joka oli täynnä tavaraa vaikka miltä vuosikymmeniltä ja pölyä ja kissankarvoja. Kiire tuli sentakia, että yht´äkkiä päätettiin heittää entisestä työpaikasta kenkätehtaasta saatu kaappi pois. Heitin surutta roskiin vanhojen Dos- ja Windows95 -tietokoneiden käyttöohjeita, pelejä, ohjelmakorppuja, Petteri Järvisen kirjankin. Kauhean kasan Erä-lehtiä ja toisen kasan Skimbaaja -lehtiä. Poika ei arvaa suuttua, kun en kerro mitään.

Aku Ankkoja ja Ankka-kirjoja ehkä kymmeneltä vuodelta en raaskinut heittää. Ne ovat nyt muovikasseissa. Minulla on varmaan joku trauma siitä, kun minun vanhat Aku Ankkani heitettiin maakuoppaan. Minulle tuli Aku Ankka lehden ilmestymisen alusta saakka, vuodesta 1951 ja kaikki olivat tallessa. Minusta oli erittäin surullista, että ne heitettiin pois. Se tapahtui silloin, kun aitta, jossa ne olivat olleet, purettiin. Niillä taitaisi olla tänä päivänä jo keräilyarvoakin.

Kaapissa oli myös Markkinointi-Insituutin Commercial English kurssin opetusmateriaali; kymmenen C-kasettia ja monisteet. Nekin heitin roskiin.

Loppujen lopuksi koko kaappi meni roskalavalle, joka oli tänään taloyhtiön pihassa.

Ja kaapissa olleet loput tavarat odottavat selvittämistä: videokasetteja. Sukuseuran papereita, luokkakokouspapereita, Käsityölehtiä .... ja mappeja täynnä ties mitä.

Taloyhtiön pihatalkoissa olin neljä tuntia. Porukkaa olikin paljon ja hommat sujuivat makkaroiden ja virvokkeiden voimalla.