Kahden keski-ikäisen rouvan ja yhden samanikäisen herran seurue aiheuttivat järjestyshäiriöitä Imatran Big Band festivaalien teltalla 1.7.08.

Seurue ei ollut säällisten ihmisten tapaan varannut itselleen ruoka- ja pöytäpaikkaa juhlasta, vaan he yrittivät häiritä sivistyneempien osallistujien elämää istumalla betonikaiteella, jossa he häiritsivät tarjoilijoiden liikeratoja. Ensimmäistä (naisen antamaa) poistumiskäskyäkään he eivät totelleet, vaan vasta toisella (miehen) käskyllä he siirtyivät heille ylimalkaisesti osoitettuun paikkaan lähemmäs esiintymislavaa. Valitettavasti he asettuivat toisen järjestysmiehen reviirillä myös väärään paikkaan ja näitä kurittomia keski-ikäisiä jouduttiin jälleen komentamaan. Nyt yhä useammat silmäparit seurasivat tätä selvin päin liikkuvaa ryhmää.

Väliajalla seurue siirtyi teltan ulkopuolelle, rouvilla kun oli pisuaaritarve - ehkäpä herrallakin oli. Asioituaan he sijoittuivat seisomaan lyhtypylvään juurelle. Huomattakoon, että he eivät myöskään tupakoineet, vaan keskustelivat vilkkaasti ja iloisesti. Järjestysmies joutui jälleen lähestymään heitä. Ryhmä seisoi aivan väärässä paikassa. Kulkuväylä piti olla vapaana seuraavien esiintyjien tulolle. Toinen rouvista viritteli kameraansa, hän saisi varmaan hyvän valokuvan maailman luokan esiintyjistä, koska oli aivan eturivissä. Siinä he odottelivat, vaihtoivat jalkaa, supattelivat. Järjestysmiehet kurkkivat, milloin tähdet oikein tulevat ja pitivät tarmokkaasti väylän vapaana. Sitten alkoi hälinä: esiintyjät olivat jo lavalla. Järjestysmiehet eivät olleet huomanneet heidän menoaan.

Kolmen hengen seurue ei vastoinkäymisistä huolimatta langennut ryyppäämään, vaan sivistyneesti haki jälleen paikan betonikaiteelta, joka oli äärimmäisen kaukana esiintymislavasta. Joistakin pöydistä talutettiin jo päihtyneimpiä ja kovaäänisimpiä pihalle. Yksi järjestysmiehistä tuli toisen rouvan viereen nojailemaan kaiteeseen ja alkoi puhua toisen vieruskaverin kanssa (ei siis rouvan). Kun näiden puheisiin tuli pieni tauko, rouva käytti tilaisuutta hyväkseen ja alkoi järjestysmiehelle ihmetellä tiukkaa kurinpitoa konsertissa. Järjestysmies suhahti hampaidensa välistä, että nyt on oltava hiljaa ja annettava esiintyjien hoitaa hommansa. Samalla hän laittoi etusormen suulleen ja suhisi rouvan kavereillekin, että hiljaa pitää olla (nämäkin olivat ilman suurempaa hälyä hiljakseen vaihtaneet mielipiteitä). Saman tien järjestysmies hävisi paikalta.

Kun pääesiintyjä oli hommansa hoitanut ja yleisö alkanut jo poistua teltalta, kolmen hengen häirikköryhmä hakeutui pöytään istumaan. Ne kun olivat jo tyhjentyneet. Taas heitä lähestyttiin. Nyt heitä alkoi jo naurattaa, taasko heidät käsketään pois. Maailman ystävällisin nuori tarjoilijaneitonen tuli kysymään, mitä he haluavat ja toi heille kaikki tilaukset ystävällisen hymyn kera. Rouvat ja herra kiittivät neitosta sydämellisesti ja palautelappuun laittoivat hänen nimensäkin mainiten, että saivat hyvää palvelua yhden henkilön taholta.

Kun seurue oli menossa teltalta ulos, jälleen eräs naisihminen juoksi heidän peräänsä:"Olen kuullut, että teillä on ollut jotain ongelmia täällä."
Nainen oli asiakaspalvelupäällikkö ja hänen kanssaan puitiin illan tapahtumat vielä suusanallisesti. Korvaukseksi kärsimästään kohtelusta kaikki kolme saivat viiden euron, muodista poistuneen BB-paidan.

Illan esiintyjät:
1823492.jpg
Pentti Lasanen Big Swing

1823493.jpg
Manhattan Transfer

1823495.jpg
SA Int Show Band

1823487.jpg
Imatran koski

1823496.jpg
Öinen venematka Saimaalla pyyhki lopullisesti pettymykset.