Joulupäivä, pakkauspäivä. En tykkää ollenkaan pakkaamisesta. Yhdellä matkalaukulla ajattelin selvitä. Ensin otin vaatteita ison pinon, sitten kun ne eivät mahtuneet,  aloin karsia. -tuskaa, hikeä... Syömistuliaiset mahtuivat yhteen reppuun, joka menee ruumaan: näkkileipää, ruisleipiä ja lipeäkala... Joululahjat ovat matkalaukussa.

Vaatteet on tyhjiöpakattuja ja vievät siten vain vähän tilaa, mutta matkalaukku ei ole kovin iso. Kokeilin tyhjiöpakkausta eka kerran, tuskan hiki siitä tuli, ei meinannut millään onnistua, kun en osannut tekniikkaa. Pakkauksia on kolme ja viimeinen niistä onnistui jo helpommin. No jos ne poksahtavat lentokoneessa, niin matkalaukku pullistuu.

Huomenna pitäisi olla klo 10 autossa ja matkalla kohti Tapanivierailu-paikkaa tyttären ja poikien kanssa. Poika ja mies tulevat toisella autolla. Sieltä poika vie minut suoraan Vantaalle.  Kone lähtee 16.30. Zürichissa olemme Heilin kanssa jo klo 18:n jälkeen paikallista aikaa. Sisko tulee vastaan,  automatka hänen kotiinsa on alle tunnin.