Tänään pitäisi tietysti kommentoida pressan vaaleja, mutta en jaksa. Katsoin kyllä koko shown eri kanavilla surffaten yli yhteentoista. Onnea Tarjalle! Saulikin pärjäsi yllättävän hyvin.,

Tänään minua puhuttaa uutinen lehdessä: Työpaikkakiusattujen tarinoita kerätään talteen. Työpaikkakiusattuja pyydetään kertomaan omakohtaisia kokemuksia kiusaamisesta ja siitä selviämisestä. Tarinoita käytetään tutkimukseen, jossa kartoitetaan keinoja päästä eroon kiusaamisesta. (Uutispäivä 16.1.05) 

Työterveyslaitoksen sivuilta löytyy lisäohjeita www.ttl.fi (en ole käynyt täällä vielä)

Tämä artikkeli herätti minussa kysymyksen: olenko työpaikkakiusattu? En ole koskaan aikaisemmin ongelmiani yhdistyksessä ajatellut tältä kannalta. Minun on paneuduttava asiaan oikeasti. Kysymykset, joihin pitäisi vastata, herättivät minut ajattelemaan. Kirjoitankin ne kysymykset tähän:

1. Kerro itsestäsi ja työstäsi
2. Kuvaile työyhteisö, missä kiusaaminen alkoi
3. Mistä kaikki alkoi
4. Kuka tai ketkä olivat kiusaajiasi
5. Miten sinua kiusattiin
6. Miten koit kiusaamisen
7. Millaisia vaikutuksia sillä oli
8. Miten työyhteisö suhtautui
9. Miten esimies ja johto toimivat
10.Mitä työpaikalla tehtiin kiusaamisen lopettamiseksi
11.Mitä itse teit ja miksi se onnistui tai epäonnistui
12.Mikä on tilanteesi työpaikalla nyt

Vaikka mielestäni olen hyvin puolustautuva ja oikeuksistani kiinni pitävä henkilö enkä malta suutanikaan kiinni pitää, niin nämä kysymykset asettavat viime vuosien tapahtumat uuteen valoon. Ehkä näitä omalla kohdalla miettimällä ja KIRJOITTAMALLA pääsen eroon tästä ahdistuksesta, joka osittain on myös surutyötä, mutta ei selitä kaikkea sisäistä, mitä minussa tapahtuu yhdistystä edelleenkin lähes päivittäin ajatellessani. Haluan päästä eroon tästä painolastista ja jatkaa elämääni oikeasti iloiten.