Eilen olin vauvelia likottamassa, mutta kuinka erilaiseksi kaikki saattaakaan äkkiä muuttua. Tytär oli yöllä 2.30 laittanut viestin, että mitähän siitä koepäivästä tulee, kun vauveli oksentelee. Luin viestin aamulla klo 6 ja soitin heti. Vauveli oli oksentanut viisi kertaa ja tytär oli pessyt lakanoita yöllä, kun ne olivat haisseet niin pahalle.

Menin klo 7 jälkeen tyttärelle ja vauveli oli siinä aamun hetkinä juuri nukahtanut. Tytär lähti pääsykokeisiinsa melko väsyneessä kunnossa. Kohta jo kuului itkun tuherrusta. Kun menin katsomaan, vauveli seisoi "sängyn" vieressä tanakasti. Tytärhän on ottanut runkopatjasta jalat pois ja patja on lattialla. Varmuuden vuoksi, ettei vauveli putoa sängystä, kun hän usein nukkuu äitinsä vieressä. Otin vauvelin syliin, hän oli ihan tulikuuma. Hän rauhoittui syliini melko uupuneena. Löysin Panadolia ja annoin sitä. Vähän aikaa hän jaksoi jopa leikkiä. Syömään hän ei suostunut, mutta joi vettä mukista.

Yhdeksän aikaan soitin Miehelle, että nyt on tehtävä vahdinvaihto: "Mun on pakko mennä käymään tanssinäytelmän harjoituspaikalla, kun otetaan esiintyjien kuvat mainokseen". Hän tulikin aika nopeasti ja minä lähdin kaupunkiin autolla. Takaisin tullessa kävin ostamassa Osmosalia, jota meidän lapset eivät suostuneet kipeänä koskaan juomaan. Mutta jota suositellaan lasten ripuliin.

Vauvelille maistui Osmosal - onneksi, koska ei hän mitään syönyt. Seuraavaksi hän pusersi kauheat haisevat liemet vaippaan ja vaipan reunoista ne valuivat pitkin kinttuja lattialle. Vaatteet, sukat ja kaikki olivat siis ihanassa haisevassa vauvan ulosteessa. Mieshän ei sitä olisi kestänyt.

Kun oli pesty, vaihdettu vaipat ja vaatteet, vauveli alkoi kantaa minulle kirjoja - yksi kerrallaan - ja niitä piti hänelle lukea. Sittenpä hän nukahtikin taas uudelleen. Kun vauveli heräsi, äitikin kohta tuli ja vauveli muuttui kerta heitolla sairaasta vauvelista iloiseksi laulelevaksi vauveliksi... Uskomaton muutos.

Aamulla tytär soitti, että nyt on varmaan lähdettävä lääkäriin, kun vauveli vain itkee. Korvatulehdus löytyi vasemmasta korvasta. Viiden päivän antibioottikuuri! Voi, voi, alkaakohan tästä korvakierre.... äidillänsä kun oli.

Vauveli täyttää torstaina 1 vuoden, juhlat olisivat lauantaina. Mitenkähän tässä käy? Tytär on niin odottanut, että saa järjestää synttärit. Meidän pitäisi perjantaina leipoa yhdessä.