140383.jpg

Olen täällä kirjoitellut mökkeilyn ja kotiinpaluun ahdistavista hetkistä. Olihan kolmen viikon aikana niitä juhlahetkiäkin. Yksi niistä oli Savonlinnan Oopperajuhlien Carmen 8.7.06. Jo talvella ystäväni kysyi, lähtisinkö mukaan, kun oli yksi ylimääräinen lippu lunastettuna. Hän kysyi hyvällä hetkellä, puoli vuotta myöhemmin mietin vakavasti myyväni 120 Eur lipun.

Olin ensimmäistä kertaa Oopperajuhlilla.

Lämpötila Savonlinnassa tuona päivänä oli 32 plussaa. Ennen esityksen alkua oli parasta  vain istua paikallaan rantakahvilassa ja bongailla julkkiksia, mikä näytti olevan yksi matkan tarkoitus. Linnassakin jäätiin seisomaan johonkin paikkaan ja katselemaan keitä tulee sisään. Minua ei ihan hirveästi tämä puoli asiassa jaksanut kiinnostaa, vaikka näimmekin esim. Ahtisaaret. En millään olisi jaksanut taiteilla mukulakivillä uusilla, epäkäytännöllisillä, mutta kauniilla sandaaleillani.

Carmen on tietysti taattua tavaraa, tuttu musiikki, tuttu tarina. Se laulettiin ranskankielellä, joka tuntui aluksi oudolta. Kouluranskallani ymmärsin sanan sieltä, toisen täältä ja tekstit katon rajassa kertoivat mitä en ymmärtänyt. Venäläinen Carmen oli lauluääneltään varsin hyvä, mutta myös suomalaisista erottui naispari, joka oli paljon esillä. Myös turkkilainen matadori oli vaikuttava. Valitettavasti käsiohjelma ja libretto jäivät mökille, enkä jaksa kaivaa nimiä Netistä. Ei kai sillä ole väliäkään.

Ensi kesäksi olemme ystäväni kanssa ostaneet liput Boris Godunoviin. Hinta 28,80/lippu.