Onpa helpottavaa, kun sataa vettä. Ei tarvitse edes ajatella, että lähtisi kämpästä ulos. Sisätöitä on ihan tarpeeksi.

Sen ikuisuusprojektin eli siivoamisen olen lopettanut keskeneräisenä. Otti suoraan sanottuna niin hemmetisti päähän taas tämän kertainen kotiin paluu. Kuukauden olin mökillä. Lähtiessäni olin pessyt keittiön lattian, olinhan siivonnut keittiön kaappejakin monta päivää. Ihan itketti, kun näin lattian kunnon: muovimatto oli täynnä mustia läikkiä, paperilappuja ja karkkeja oli lattialla - osa litsaantuneita, osa ihan kokonaisia. Yhdessä lattian nurkassa oli perunoita, porkkanoita ja rautapata - siis lattialla! Rikkinäinen jääkaappi seisoi keittiön lattialla ja sen päällä kuinkas muuten: miehen tavaroita. Mies on ollut yksin kotona - ei edes kissaa ollut täällä. Keittiön pöytä oli peittynyt sanomalehdillä, senkin jätin siistiksi, kun lähdin. Olkoon lehdet pöydällä!! Paskat välitän mistään. Myös suurella vaivalla siivoamani parveke oli jätetty oman onnensa nojaan: kukat ravisseet pitkin lattioita ja kuolleet totaalisesti.

Parvekkeen siivosin, koska haluan käyttää sitä. Keittiön lattiaan en ole koskenut. Miehelle sanoin, että harmittaa, koska pesin lattian lähtiessäni. Hän ei ole korvaansa lotkauttanut saati, että olisi edes roskiaan lattialta noukkinut tai keittiön pöytää tyhjentänyt sellaiseen kuntoon, missä se oli, kun lähdin.

Raivasin itselleni nukkumapaikan pojan entiseen huoneeseen, pesin ikkunat ja vaihdoin ikkunaverhot. Sinnekin mies oli vienyt omia tavaroitaan: työkalupakkeja siellä on nyt neljä. Minua ihan itkettää.... Huoneen siivous jää toistaiseksi kesken.

Kun tulin kotiin, aloin ensin laittaa tätä tietokonetta käyttökuntoon. Yhdistyksen hallituksen kokous, tanssikurssi, kotisivun päivitykset ym. ym. Olen kirjoittanut lehtiartikkeleita, selannut ja etsinyt niihin valokuvia. Eilen tein neljä kuva-albumia Picasaan. Sepä olikin kätevää ja mukavaa.

Tänään on asennettava huoltokorjauksesta tullut video/dvd-laite, koska olen päättänyt tänään aloittaa opetusmateriaalin valmistuksen. Onneksi sain laitteen kotiin, niin se on mahdollista.