Poika on päässyt töihin! Alkoi ollakin aika sietämätöntä se rahanmeno. Toinen meistä on työttömänä ja toinen eläkkeellä. Poika on 19 v,  Ammattikoulusta valmistunut hienomekaanikko ilman töitä. Hän odottaa armeijaan pääsyä, tammikuun lähdössä hän menee Parolaan. Isän ja äidin elämän parhaita uutisia oli se, että Poika pääsi Ammattikorkeakouluun, joka sitten odottaa armeijan jälkeen. Hänen elämänsä on viitoitettu seuraaviksi vuosiksi eteenpäin. Poika sanoi, että 2012 hän olisi insinööri. Toivottavasti ollaan hengissä, että nähdään tämäkin ihme.

Työpaikka on Pojan elämän ensimmäinen. Hän on vaihetyöntekijä. Kolmivuorotyö ja työmatkaa noin 40 km. Hän on tehnyt jo yövuoroviikon ja iltavuoroviikon. Nyt alkoi aamuvuoroviikko. Hänellä oli kello soimassa klo 4.15, vuoro alkaa klo 6. Onneksi olin laittanut oman kelloni varoiksi soimaan, että jos hän ei herää. Keitin hänelle kahvit ja puuron. Eväät olin tehnyt jo eilen valmiiksi jääkaappiin. 

Se "kesäauto", josta jo olen aikaisemmin postaillut, on ollut hänen kulkuneuvonsa siitä lähtien, kun hän sai talvella ajokortin. Auto on Golf, musta väriltään, tummenetut takalasit, oikein vauhdikkaan näköinen malli, nuorelle sopiva. Viime viikolla Poika soitti työmatkalta, että nyt se auto sitten hajosi. Oli kuulemma vauhti hiipunut kuuteenkymppiin ja siinäkin täristää... pitäisi kuulemma saada parempi menopeli, uudempi eikä tällainen romu.

Me miehen kanssa aiottiin lähteä sitä hinaamaan, mies kävi ostamassa uuden hinausköydenkin. Laitoin Pojalle viestin, että tullaan työpaikalle vuoron päätyttyä sitä hinaamaan. Hän vastasi: "Vitun ääliöt, ei tartte tulla. Ymmärrättekö, ei tartte tulla".  Olishan se nyt aika kauheeta, jos vanhat vanhemmat tulisivat hänen työpaikalleen...

Auto vietiin Työttömien pajalle diagnoosiin. Miehet olivat purkaneet yhtä ja toista autosta ja etsineet vikaa. Se oli niin harvinainen juttu, etteivät meinanneet sitä löytää. Minä en ymmärrä katkojista mitään, mutta niitä ei kuulemma nykyautoissa enää ole. Katkojan kärjet vaihdettiin ja auto kulkee taas kuin unelma.

Keskiviikkona vien Golfin jäähdyttäjäremonttiin. Vettä kun pitää lisätä yhtä mittaa.