Eilen alkoi opistojen syyskausi. Ekat tunnit on pidetty.  Eilen kaksi ryhmää. Aikaisemmassa ryhmässä oli ihan sopivasti porukkaa, vaikka kaikki ennakkoilmoittautuneet eivät paikalle olleetkaan. Toisessa ryhmässä oli liian vähän porukkaa, vain 8 - pitäisi olla 10. Jostain olisi agiteerattava vähintään kaksi lisää tai ryhmä loppuu alkuunsa. Rehtorilta tuli jyrkät ukaasit, että alle kymmenellä ryhmiä ei pidetä.

Onkohan nyt eka vuosi, kun itämaisen tanssin ryhmän joutuu keskeyttämään liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Ennakkoilmoittautuminen on ollut aika nihkeää, vain alkeisiin on tungosta. Kaikki alkeet ovat täynnä ja varasijoilla porukkaa.

Toivon todella, ettei ryhmiä jouduta lopettamaan. Tämä kun on ainoa työni ja jokainen lopetettu ryhmä merkitsee opelle palkan alennusta. Jos ei ole ryhmiä, ei ole palkkaa... Jännitys tiivistyy kolmanteen viikkoon mennessä, koska vain maksetut lasketaan. Vaikka joku kävisi sen kolme kertaa, mutta jättää sitten maksamatta kurssimaksun ja jää pois tunneilta, niin hän ei ole vahvuudessa. Kymmenen hengen ryhmä on siis itse asiassa lähdössä liian pieni, pitäisi olla 15 niin turvaraja olisi ylitetty.

On tää syksy aina kauhee stressi.... saanko tänä vuonna palkkaa vai en. Tänään alkaa taas kaksi ryhmää.