Aikaiset herätykset jatkuvat. Nyt ei harmita yhtään vaikka en enää saanutkaan unta herätettyäni pojan. Olen toimintatarmoa täynnä. Sunnuntaina tein päätöksen, että jouluviikon jokaisena päivänä siivoan yhden kohteen. Laskin, että ennätän siivota seitsemän kohdetta. Se mikä on siivoamisessa ahdistanut eniten, on sen suunnaton määrä. Jakamalla sen pienempiin osiin, se ei enää olekaan ylivoimaisen iso asia. Ja siivoamisen lisäksi ennätän leipoa, laittaa ruokia ja tehdä vielä muutakin, joka ei varsinaisesti liity jouluun - niinkuin nyt vaikka blogin kirjoittaminen.

Eilen aloitin saunaosastosta. Siivosin suihkuhuoneen katosta lattiaan. Saunan jätin miehen siivottavaksi, sen hän on pessyt aina silloin tällöin. Luulisi, että suihkuhuoneen siivoaminen ei vie kauan aikaa, minulta meni siihen kaksi tuntia. Hammasharjaa ei ollut käytössä, mutta muuten kuurasin sen aika perusteellisesti.  Tämän päivän kohteena tulee olemaan vessa ja pesuhuone. Nekin on pestävä katosta lattiaan.

Illalla kävin elokuvissa. Almodovarin "Volver" oli hieno kokemus. Elokuva kertoi eri sukupolven naisista. Hienovaraisesti ja vähitellen kerrottiin naisten tragediat, jotka kerroksittain vaikuttivat sukupolvesta toiseen. Espanjalaisen kulttuurin ja tapojen kuvauksena se oli myös mainio. Ihmiskuvaus oli aivan huippuluokkaa, näyttelijät ikäänkuin elivät sitä eivät näytelleet. Musiikki oli hyvin vaikuttavaa. Upea elokuva kaikin puolin.

Tänä aamuna oli hyvä herätä senkin takia, että menen kuntosalille klo 9.30 ja illalla on vielä yhdet pikkujoulut. Jos nukkuisin puolille päivin tai edes puoli yhdeksään, en ennättäisi täällä blogistaniassakaan käydä. Yhden lehtiartikkelin voin myös nyt aamulla kirjoittaa.

Golf on katsastettu, joten se sai vielä yhden vuoden ajoaikaa. Ruostevauriot korjattiin ammattikoululla eikä se ollut ylivoimaisen kallista. Pakokaasutkin saatiin kohdalleen vielä säätämällä. Sovin ammattikoulun open kanssa, että vien Golfin sinne huoltoon helmikuussa, kun pojilla alkaa uusi jakso. Tässä jaksossa he minun onnekseni tekivät autojen koritöitä.