Kävin sienimetsässä täällä kotikaupungissa. Vaeltelin tutussa metsässä parisen tuntia. Metsästä oli tullut melkoista ryteikköä: puita oli kaatunut siellä sun täällä. Piti etsiä väylää, mistä pääsee. Ensin löysinkin mustatorvisieniä, suppilovahveroita ja kanttarelleja. Sitten vaeltelin pitkät matkat ilman mitään. Ei ollut tatteja ei rouskuja. Oli vähän turha reissu. No löysin vielä haarakkaita. Sain kuitenkin huomiseksi keittoaineet ja ehkä haarakkaista teen munakkaan.

Oikeastaan en tarvitse lisää sieniä. Onhan minulla kuivattuja, on pakkasessa ja suolasieniäkin on viime syksyltä. Sienestys on syksyinen mieluinen puuha. On varmaan ihan hyvä juttu, etten saanut suurta saalista. Niiden laittamisessa olisi mennyt monta tuntia.

Laitoin älypuhelimen ekan kerran herättämään. Saa nähdä, kuinka se toimii. Aamulla lähden tyttären ja lasten luo. Piti laittaa herätys soimaan, että ennätän. Vanhimmainen menee kouluun, nuorimmaisen tytär vie muskariin ja minä hoidan nyt ensin sitä keskimmäistä. Olemme sopineet, että alan käydä joka maanantai heillä. Huomenna on eka käynti. Kontaktit lapsiin ovat harvenneet, kun he muuttivat toiseen kaupunginosaan - oikeastaan maalle.

Huomenna alkava viikko on muutenkin erilainen. Syksy ja harrastukset alkavat. Olen ollut vapaa kuin taivaan lintu monta kuukautta.