Kaari3:n vastaus innoitti minut ottamaan esille vanhoja lusikoita ja kuvaamaan niitä. Lapsuuden kodissa oli iso palkintokaappi. Palkintoja saivat kaikki perheen jäsenet, olimme urheileva perhe. Joka keväinen toimenpide oli kiillottaa palkinnot. Istuimme äidin kanssa keittiön pöydän ääreen siihen puuhaan. Siltä ajalta muistan turkoosin nesteen, jota käytettiin kiillotukseen. Vanhempien jäämistöä purkaessamme jaoimme kaapin sisällön, minä sain lusikat. En ole niitä kiillottanut, joten ne ovat vähän tummuneet. Aika hyvän näköisiä ne ovat kuitenkin minun mielestäni. Tein kaksi kollaasia.

Ensimmäisessä kuvassa oikealla ylhäällä on kolme lusikkaa, jotka ovat eri järjestöjen kilpailuista ja silti samanlaisia.

lusikat2-normal.jpg

Toisessa kollaasissa on mm. isän vuonna 1939 saama palkintolusikka. Se on varmaankin kesälajista, koska lokakuussa alkoi talvisota. Kirjainyhdistelmä YVA ei ole minulle avautunut.

Alhaalla oikealla on pikku Pantterin saama palkintolusikka ja siinä yläpuolella on lusikkapesä samaisesta. Rakastin tätä söpöä lusikkaa pienenä. Sitä ei saanut käyttää, vain katsoa. Ja nyt pidän arvossa sitä sääntöä. Luulen, että moni näistä aarteista olisi kadonnut matkan varrella, jos ne olisivat olleet käytössä.

lusikka1-normal.jpg

51074e688464da01720006b8.jpg