Maanantai. Äsken vielä satoi isoja lumihiutaleita. Niitä pikkuisen kanssa ikkunasta ihailimme kuten myös sinivalkoista lippua, joka liehuu pihan lipputangossa Minna Canthin ja tasa-arvopäivän kunniaksi. Tasa-arvo lisääntyi Suomen eduskunnassa, kun naiskansanedustajien määrä nousi korkeammaksi kuin koskaan aikaisemmin. Liputus sen kunniaksi onkin varsin aiheellista.

Aivan mieletön ääniharava vaaleissa oli Sauli Niinistö. Ehkä hänen kannatuksensa yltää yli puoluerajojen. Hän hakkasi vuodelta -62 Hertta Kuusisen nimissä olleen ennätyksen melkein kaksinkertaisella äänimäärällä. Joku tärkeä tehtävä hänelle nyt tietysti kuuluu, ehkäpä puhemiehen rooli. Pääministeriä hänestä ei voi tulla, se paikka kuuluu itse oikeutetusti Vanhaselle, suurimman puolueen aseman säilyttäneen keskustan puheenjohtajalle.

Eipä ole Vanhanenkaan helpon paikan edessä: tuntuu nimittäin vaikealta kuvitella, että keskusta ja kokoomus olisivat samassa hallituksessa. Vaikka demareitten kannatus putosi, ero kokoomukseen ei ole iso ja kannatusta yhä löytyy myös heille. Punamulta hallitus onkin edelleen mahdollinen.