HEDELMÄKAKKU

200 gr voita tai margariinia (mieluiten suolatonta - en ole tästä piitannut!)
2 dl sokeria
4 suurta tai 5 pientä kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 dl pehmeitä korintteja tai rusinoita
1 pussi hienonnettua appelsiininkuorta
1 pussi hienonnettua sukaattia
2 pussia kakuntäytesekoitusta
1 pussi mantelilastuja
1-2 rkl konjakkia tai 1 sitruunan raastettu kuori

Jos korintit tai rusinat tuntuvat kovilta, kiehauta ne vesitilkassa ja anna pehmetä. Valuta hyvin. Vaahdota sokeri ja rasva valkoiseksi, lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Sekoita jauhot ja ja leivinjauhe keskenään, lisää hedelmät jauhoihin. Katso, että korintit tai rusinat tulevat kunnolla jauhotetuiksi, muuten ne painuvat pohjalle. Lisää jauhoseos rasva-sokerivaahtoon, samoin konjakki tai sitruunankuori. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (onnistut parhaiten, jos valkuaiset ovat jääkaappikylmiä). Lisää valkuaisvaahto taikinaan varovasti käännellen. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun, noin 2 litran kakkuvuokaan, paista 175 asteessa 50-60 minuutin ajan. Anna kakun jäähtyä jonkin verran ennen kumoamista ja sitten vuokansa alla kokonaan. Säilytä kakkua kelmuun käärittynä muovipussissa. Tämä kakku on parhaimmillaan viikon parin kuluttua.

Herkullisia kakkuhetkiä. Kakku on hiukan työläs, mutta maku on suurenmoinen 1-2 viikon kuluttua.