Viime aikoina Katariinan palatsin   meripihkahuone on jälleen ollut uutisotsikoissa. Pietarin lähellä Pushkinin kaupungissa (Tsarskoje Selo) oleva palatsi oli sisareni ja minun mielenkiinnon kohde vuonna 2006. Sisareni halusi nähdä rekonstruoidun meripihkahuoneen. Täytyy tunnustaa, etten siitä edes tiennyt ennen kuin hän näytti sen sveitsiläisestä matkaoppaastaan.  Meripihkahuonetta sanotaan maailman kahdeksanneksi ihmeeksi. Katariinan palatsi restauroitiin Pietarin kaupungin 300-vuotisjuhlan kunniaksi ja vuonna 2003 avattiin meripihkahuoneen tarkka jäljennös.

Lähdimme matkaan Nevski Prospektilta venäläisseurueen bussissa. Sinä päivänä ei ollut enää muun kielisiä matkoja tarjolla, sitä paitsi matka oli paljon halvempi. Osittain myös tämän päivämatkan johdosta olen mennyt venäjänkielen kurssille. Mehän emme ymmärtäneet yhtään mitään. Edes opas ei puhunut muuta kuin venäjää. Mielenkiintoinen matka se silti oli. Ehkä oppaan puheen seuraaminen kohteessa olisi häirinnytkin omaa kokemista.

Valokuvaaminen ei ollut kiellettyä oikeastaan muualla kuin meripihkahuoneessa. Se jäi siis ikuistamatta. Huone oli vaikuttava, oikeastaan ihan uskomaton ja mielikuvat siitä ovat kirkkaina mielessä. Huoneessa piti mennä aivan seinän viereen katsomaan, että saattoi uskoa kaiken siellä olevan meripihkasta tehtyä. Tämä huone oli jäljennös, alkuperäistä etsitään tällä kertaa maanalaisesta luolastosta läheltä Saksan ja Tsekin rajaa. Tästä etsinnästä kertovat uutisotsikot...

1367810.jpg
PUSHKIN

1367817.jpg
KATARIINAN PALATSI

1367814.jpg
KATTO

1367813.jpg
LATTIA

1367809.jpg
PÖLYJEN IMUROINTIA