Vihdoinkin sain tehtyä cd:n niistä valokuvista, joista haluan paperiversiot. Loppujen lopuksi ei se ollutkaan niin hankalaa kuin ajattelin. Hankalinta oli valintatehtävä. 30.12.05-22.5.06 valokuvista ei tullut edes puolta romppua, vaikka kuvia on aika paljon, ehkä 200-300. Juupas-eipäs on nyt menossa. Se on lopetettava puolen tunnin kuluessa, koska silloin lähden liikenteeseen.

Laitanko rompun Ifille vai ExtraFilmille. Kummastakaan minulla ei ole kokemusta. Useimmat tuttavat laittavat Ifille, miksiköhän? Minä ehkä lähetän ExtraFilmille, jolla on nyt menossa mainoskampanja. Pussinkin tilasin, Ifiltä tuli postin mukana. 0,09 eur ei ole paha hinta - se tarjous on nyt molemmilla firmoilla. Kai niitä muitakin vielä on.

En ole digikuvista teettänyt vielä yhtään paperikuvaa. Pari kuvaa olen tulostanut omalla valokuvatulostimellani. Tulostetut kuvat ovat kyllä aivan huippuluokkaa, kun valokuvapaperi koneessa. Mutta kallistahan se on itse tulostaminen.

Nyt kun olen siirtynyt tähän uuteen digitaaliseen maailmaan kuvien osalta, niin joudun kyllä perehtymään moniin muihinkin uusiin asioihin kuin esim. kuvan käsittelyyn tai kuvien teettämiseen. Nettiin on mahdollisuus myös tallentaa kuvat. ExtraFilmilläkin on sellainen paikka. Onko jollakulla kokemusta tällaisesta? Onko kannattavampaa tallentaa omat kuvat cd:eille vai jonnekin Nettikansioon? Ja jos nettikansioon, niin mihin? Omalta koneelta kuvat kuitenkin on paras johonkin muualle taltioida, sen tietysti ymmärtää Erkkikin.